Női kézilabda KEK-döntő

Maradandót akar alkotni a Ferencváros

  • MTI

Miután lemaradt a magyar bajnoki döntőről, a KEK-ben szeretne a csúcsra jutni a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely a Mar Alicantéval találkozik vasárnap Dabason, egy héttel később pedig a spanyol tengerparti városban.

Zácsikék öröme a Viborg ellen - Fotó: AFP

Elek Gábor vezetőedző csapatának mostanában nem megy jól hazai környezetben, a Debrecen az NB I elődöntőjében kétszer is nyert vendégként, ráadásul a KEK elődöntőjében a francia Metz is jobbnak bizonyult két góllal a Népligetben, de szerencsére a Fradi néggyel győzött az első felvonáson idegenben.

Most nem a Népligetben, hanem Dabason lesz a találkozó, ahol 2300-an buzdíthatják kedvenceiket.

"A héten itt edzettünk, és úgy érzem, sikerült belaknunk ideiglenes otthonunkat. A helyiek nagyon kedvesek, lesik minden kívánságunkat. Rajtuk nem múlik! Remélem, az elmúlt hetek gyengébb teljesítményét feledtetni tudjuk. Sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem alkottunk maradandót, itt az utolsó esély, hogy ezt megtegyük. Zácsik vállalja a játékot, a combsérülése és a gyomra rendbe jött" - mondta az MTI-nek Elek Gábor.

Hozzátette: a spanyolok minden bizonnyal nagyon elszántak lesznek, hiszen a nemzetközi porondon ők még nem tették le a névjegyüket. Nekik és a Fradinak is voltak nehéz meccseik a KEK-ben, de eddig a szoros csatákat mindkét fél megnyerte.

"Most sem lesz sima, két meccsen dől el a kupa sorsa. Persze jó lenne már Dabason szép eredményt elérni, de már bizonyítottuk, hogy olykor idegenben komolyabb a tartásunk" - fogalmazott a vezetőedző.

A vasárnapi találkozó 15 órakor, míg az alicantei visszavágó május 15-én 12:30-kor kezdődik. Az első felvonásról 15-16 óra között a Régió Rádióban, majd 16:04-16:30 között a Kossuth Rádióban lesz élő közvetítés.

Az FTC-nek ez lesz története hetedik európai kupafináléja. A mérleg két győzelem és négy vereség. Az együttes 1978-ban KEK-et, 2006-ban EHF Kupát nyert, míg 1971-ben a BEK-ben, 1979-ben és 1994-ben a KEK-ben, 2002-ben pedig a BL-ben lett második.

Női KEK-döntő első mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria–CB Mar Alicante (spanyol) 15.00 (Digi Sport)