NB I előzetes

A Videoton egy győzelemmel a mennybe juthat Kispesten

Ha a Budapest Honvéd otthonában meg tudják szerezni a három pontot a listavezető fehérváriak, történetük első bajnoki címét ünnepelhetik.

Bozsovics bravúrjai is kellenek majd Kispesten a Videoton győzelméhez - Fotó: honvedfc.hu

A képlet egyszerű, amennyiben a Videoton nyer Kispesten, megszerzi a Monicomp Liga bajnok címét. Ehhez természetesen az egyre jobb formába lendülő Honvédnak is lesz néhány szava.

„Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a listavezető ellen lépünk pályára, aki valószínűleg megnyeri a bajnokságot. Ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Bár már máskor is játszottunk listavezető csapat ellen, a találkozó pikantériáját az adja, hogy ellenfelünk az első bajnoki címét ünnepelheti. Sajnos a mérkőzésen nem állhat rendelkezésemre Hercegfalvi Zoltán, Sergiu Moga és Rufino, valamint Karim Rouani és Peter Fieber sem” – sorolta a hiányzókat Supka Attila, a hazaiak trénere a honvedfc.hu-n.

Dr. Mezey György szerint nincs más választás, muszáj nyernie a fehérváriaknak a fővárosban.

„Való igaz, Kispesten már bajnok is lehet a csapat, de bajnoknak is kell lenni. Ezt a mérkőzést, ha foggal-körömmel, csúszva-mászva is, de hozni kell. Ez a minimális elvárás a csapattal szemben, és ezt nagyon méltányolom. Számomra ez nem tét, és nagyon remélem, hogy a játékosoknak sem az, hiszen ezért dolgoztak. De természetesen ezeket az emberi terheket megérteni és méltányolni kell, ám ezen túl kell lépni. Egy cél: vasárnap a győzelem. Remélem, aki fél lábára sántít, az is rendbe jön, mert ilyenkor ennek ez a rendje” – jövendölte a Videoton szakmai vezetője az fmh.hu-nak.

Monicomp Liga 27. forduló

Budapest Honvéd-Videoton 17:30 (Sport2)