Szardínia-rali

Turán autója újra kigyulladt

  • MTI

Kigyulladt Turán Frigyes Ford Fiestája a rali-világbajnokság ötödik, szardíniai futamán, de folytatja a viadalt - tudatta szombaton a versenyző stábja az MTI-vel.

A beszámoló szerint a magyar autós az első gyorsasági szakaszon úgy juttatta célba a kocsit, hogy már közben ugyanazt a szagot érezték navigátorával, mint Jordániában. Vagyis a Fiesta ismét tüzet fogott, így a második szakaszon már nem indulhatott el. A csapat döntése értelmében azonban a magyar ralis folytatja a világbajnoki futamot, igaz, a versenyszabályzat értelmében 35 percnyi büntetetőperc jön hozzá az eddigi időhöz.

"Most ugyan kisebb mértékben, mint Jordániában, de megint lángra kapott az autó. Szétnyílt a kipufogó és a láng a bódét melegítette kívülről, de belül is jelét adta a szerkezet, hogy melege van. Rengeteg munka van egy ilyen világbajnoki futamban, s hogy technikai hiba miatt meg sem tudjuk mutatni, mit tudunk, ez elég elkeserítő. De hát ez egy ilyen sport, ezért szeretjük" - nyilatkozta az SWRC sorozatban érdekelt Turán, aki a nyitónapon az 51. volt az abszolút sorrendben.