Serie A előzetes

Rangadón szerezheti meg a bajnoki címet a Milan

A tabellát vezető AC Milannak egy több pontot kell szereznie városi rivális Internél ahhoz, hogy bebiztosítsa a bajnoki címét a Serie A 36. fordulójában. Papíron ugyan nem lesz egyszerű dolguk Ibrahimovicéknak, a pillanatnyi helyzet alapján azonban mégis meglepő lenne, ha legalább egy döntetlent nem érnének el a Roma ellen. Ráadásul, ha ki is kapnak, akkor is elég, ha botlik az Inter, amely szintén nem számíthat egyszerű meccsre a Fiorentina ellen. A BL-selejtezős helyről dönthet az Udinese-Lazio találkozó.

Roma-Milan
szombat 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A nevek alapján ragadónak tűnik a mérkőzés, de ha figyelembe vesszük, hogy a Roma jelenleg csak a hatodik a bajnokságban, ráadásul a kezdőből De Rossi és Perrotta is hiányozni fog az előző héten Bariban kapott piros lapok miatt, már könnyebbnek tűnik a Milan dolga. Főleg, hogy a piros-feketéknél visszatérhat Zlatan Ibrahimovic, miután letöltötte hárommérkőzéses eltiltását. A Roma a legutóbbi hat hazai bajnokiján csak hét pontot gyűjtött, de a Sahtar és az Inter elleni BL- illetve Olasz Kupa-vereségre sem lehetnek büszkék a Farkasok. A Milan ezzel szemben megnyerte a legutóbbi öt mérkőzését, azaz nem kérdés, hogy melyik csapat van jobb formában.

Ibrahimovic cselez Menez és Juan között a Milan-Roma mérkőzésen a Serie A-ban 2010-ben

Internazionale-Fiorentina
vasárnap 15:00 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 1
Az Internél már tudni fogják a Milan szombati eredményét, de nem tűnik valószínűnek, hogy nagyon elkedvetlenítené őket, ha a városi rivális magától bebiztosítja a bajnoki címet, hiszen a kék-feketéknek sok esélye már most sincs a Scudettóra. Sokkal inkább arra kell figyelniük Eto'o-éknak, hogy a Napoli ne előzze meg őket, mert akkor még az ezüstérem is oda. A Fiorentinának sok célja már nem lehet ebben a szezonban, a kieséstől sem kell félniük a Violáknak és nemzetközi kupára sincs esélyük. Ráadásul az Inter hazai pályán 11 meccses győzelmi sorozattal rendelkezik, azaz ez a mérkőzés is egyértelműnek tűnik...

Lecce-Napoli
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2
A nápolyiakat az esetleg elérhető második hely, a Leccét pedig a még nem reménytelen bennmaradás motiválhatja. Mindkettő sokat jelenthet, de a játéktudás egyértelműen a Napoli javára szól. Edinson Cavaninak ráadásul személyes célja is lehet, hogy megszerezze a gólkirályi címet, ahhoz pedig lőnie kell még néhány gólt, mert jelenleg holtversenyben áll az udinei Di Nataléval.

Udinese-Lazio
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X
Fontos csata lesz ez mindkét csapat számára, hiszen könnyen eldöntheti a BL-selejtezőt érő negyedik hely sorsát. Főleg, ha az Udinesével azonos pontszámmal álló Roma kikap a Milantól. A nagy téttel bíró találkozókon azért nagyobb rutinja van a Laziónak, de a Zebrácskáknál visszatér Alexis Sánchez, akinek Antonio Di Natale mellett óriási szerepe volt a csapat korábbi hosszú győzelmi sorozatában. Így arra számítunk, hogy több gólt is lőni fog az Udinese, ami azonban csak arra lesz elég, hogy a rómaiakat kicsalogassák a rájuk jellemző sündisznóállásból, és utóbbiak a már említett rutinjuknak köszönhetően pontot fognak szerezni.

Juventus-Chievo
hétfő 20:45 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 1
Del Pieróék, ha nehezen is, de legyűrték az előző fordulóban a Laziót, és nagy motivációt kaphatnak a Roma általunk várt vereségének köszönhetően. Azzal ugyanis megnyílna az esély a torinóiak számára, hogy odaérjenek az EL-indulást jelentő hatodik helyre.

Genoa-Sampdoria
vasárnap 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
A városi rangadó csak a Sampdoriának számít, méghozzá nagyon is, hiszen Laczkó Zsolt és Koman Vladimir csapatának nagy szüksége van minden pontra a bennmaradás bebiztosításához. A Genoa kényelmes helyzetben van a tizedik helyen, de biztosak vagyunk abban, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy a városi riválisnak ne legyen könnyű dolga. Márpedig ha így lesz, az nagy gondot jelenthet a Sampnak, amely 19 mérkőzésen maradt góltalan az idényben, ráadásul a legutóbbi 10 idegenbeli találkozójából csak egyet tudott megnyerni. A Genoa ezzel szemben otthon négyet nyert az elmúlt öt meccséből, ráadásul ugyanilyen a mérlege az előző öt városi rangadót nézve is.

További mérkőzések:

Palermo-Bari
szombat 18:00 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 1

Brescia-Catania
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X

Bologna-Parma
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1

Cagliari-Cesena
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X

Serie A tabella