Női kézilabda NB I

Nyolcgólos győzelemmel szerzett előnyt a Győr a döntőben

  • MTI
megosztom

A címvédő Győr 34-26-ra nyert a vendég Debrecen ellen a női kézilabda NB I döntőjének első, szombati mérkőzésén, így egyetlen siker választja el története nyolcadik bajnoki aranyérmétől.

A Debrecen szerzett vezetést, a hazaiak csak az 5. percben tudtak egyenlíteni. A Győrben a belső hármas, a beállós Mayer, valamint a két lövő, Amorim és Bradeanu, a túloldalon pedig Bogdanovics, Bognár és az ex-győri Juhász tudott sokszor átjutni a védőfalon.

A két kapus, Lunde és Triffa nem igazán találkozott a labdával, így mindkét oldalon váltottak az edzők.
A 20. percig nem tudott ellépni egyik csapat sem, ám ekkor ritmust váltott a Győr, a vendégek pedig sorozatban három ziccert is elrontottak, ezért 13-10-nél a hajdúságiak időt kértek. A szünetig még nőtt is a különbség, mert Bulath egy rossz sáncnál arcon csapta Bradeanut, ezért két percre kiült.

A második félidő elején Amorim kapott kiállítást, ám azonos létszámnál fokozatosan elhúzott az ETO. A 37. percben 21-16 volt az állás, és nem igazán volt képes a Debrecen felzárkózni. Csáki büntetése során minden addiginál nagyobb lett az előny, és még egy vendégidőkérés sem tudta megállítani a győri hengert.

A tavalyi döntőben a Győr úgy nyert, hogy a második felvonásban, Debrecenben is győzni tudott.

Női kézilabda NB I, dőntő, 1. mérkőzés:

Győri Audi ETO KC - DVSC-Korvex 34-26 (16-12)

Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Győr javára.

A további program:
2. mérkőzés: DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC, május 14. 12:50
ha szükséges:
3. mérkőzés: Győri Audi ETO KC - DVSC-Korvex, május 21.

megosztom