Kajakos válogató

Dombi és Dudás győztek Szegeden

  • MTI
megosztom

Ezer méteren Dombi Rudolf, 200-on pedig Dudás Miklós nyerte a szombati döntőt a szegedi idénynyitó kajak-kenu viadalon, amely a férfi kajakosoknál - az ötkarikás számokban - válogató a júniusi, belgrádi Európa- és az augusztusi, szintén szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Az esélyesnek tartott, de betegsége miatt a viadaltól visszalépett Kucsera Gábor távollétében Dombi Bozsik Gábort és Dombvári Bencét utasította maga mögé a fináléban, míg a mindössze 20 éves, kétszeres ifjúsági világbajnok Dudás mögött Molnár Péter és Dombi végzett a további dobogós helyeken.

A hétvégi, Maty-éri verseny csak a férfi kajakosoknál számít válogatónak, a nőknél és a kenusoknál úgynevezett tájékoztató jellegük van a küzdelmeknek.

Ezer méteren a kajakos Vad Ninetta és a kenus Varga Dávid, 200-on pedig a kajakos Tóth Dzsenifer, valamint a kenus Bozsik Attila és Obermayer Dorina győzelmével zárultak a finálék.

A vasárnapi döntők - köztük az olimpiai műsorban szereplő férfi K-2 1000 és 200 m-es verseny - 9 órakor kezdődnek.

Kajak válogató verseny, Szeged

Férfiak:
K-1 1000 m:
1.    Dombi Rudolf (Építők Margitsziget) 3:46.894 p
2.    Bozsik Gábor (EDF Démász-Szeged) 3:46.972
3.    Dombvári Bence (Domino Honvéd) 3:48.094

K-1 200 m:
1.    Dudás Miklós (BOMBA Angyalföldi VSE) 36.794 mp
2.    Molnár Péter (Tiszaújváros) 37.004
3.    Dombi 37.064          

A kenusoknak és női kajakosoknak május 20-22-én tartják az Eb- és vb-válogató első fordulóját, a második felvonásra pedig - immár mindhárom szakág számára - június 10-12-én kerül sor. Storcz Botond szövetségi kapitány elképzelése szerint a június 17-19-én rendezendő belgrádi kontinensviadalra az olimpiai számokat tekintve már az a csapat utazik, amely majd az augusztus 17-21-én sorra kerülő szegedi, kvótaszerző vb-n is képviseli a magyar színeket, míg az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő számokban július közepén, az országos bajnokság után alakul ki a vb-résztvevők névsora.

megosztom