Premier League előzetes

Bajnoki döntőt vív a Manchester United és a Chelsea

Az Old Traffordon találkozik a tabellát vezető Manchester United legnagyobb ellenfelével, a bajnoki címvédő Chelsea-vel a Premier League 36. fordulójában, ahol akár el is dőlhet a 2010-2011-es szezon sorsa. A harmadik Arsenal a Stoke otthonába látogat, míg a Gera Zoltánt folyamatosan mellőző Fulham a Liverpool ellen lép pályára. Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Sunderlandet fogadja.

Manchester United-Chelsea
vasárnap 17.10 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
A Vörös Ördögök szerdán ugyan a BL-ben szerepeltek, de Sir Alexnek bőven volt lehetősége a pihentetésre. Carrick, Ferdinand, Giggs, Hernández, Park, Rooney és Vidic sem játszottak egy percet sem a Schalke ellen, és Evra is csak csereként lépett pályára, így a Manchester legerősebb sora nem panaszkodhat a fáradtságra. Ráadásul a kulcsemberek nélkül is győzött a csapat, így nem az előző hétvégi Arsenal elleni vereség okozta rossz szájízzel kell csatába menniük vasárnap délután. A Chelsea-nek még ennyi dolga sem volt a héten, ráadásul a Kékek is nyertek legutóbbi meccsükön a Tottenham ellen. A United ellen azonban nem csak sikerélményük volt mostanában. Igaz, hogy a bajnokságban Drogbáék győztek legutóbb, de a BL-negyeddöntőben két, a kis különbség ellenére is simának tűnő vereséget szenvedtek. Igaz, ott Carlo Ancelotti bevallottan nagy taktikai hibákat követett el. Az olasz mester ezekből biztos tanult, de akkor sem tűnik valószínűnek, hogy az Old Traffordon győzelemre tudná vezetni fiait, hiszen ez ebben a szezonban még senkinek nem sikerült. Sőt, a 17 próbálkozásból 16-szor vesztesen távoztak az ellenfelek.

Fernando Torres és Michael Carrick küzd a labdáért a két csapat Bajnokok Ligája mérkőzésén 2011-ben

Everton-Manchester City
szombat 16.00 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: 2
A BL-selejtezőt érő negyedik helyért hajtó csapatok közül messze a Manchester City áll a legjobban, és ezt a pozíciót akár be is biztosíthatja magának a hétvégén. Igaz, ehhez kellene a hozzá hasonlóan még csak 34 meccset játszott Tottenham botlása is, amire nem tennénk nagy összeget. Azt viszont elérheti Mancini legénysége, hogy a Liverpoolnak már ne legyen esélye megelőzni, nem mintha a Vörösök olyan sokat ábrándoztak volna erről. Sétagaloppra viszont nem számíthatnak a Citynél, hiszen az két csapat legutóbbi hét bajnokijából hatot az Everton nyert meg. Az örökmérleg azért ennél sokkal jobb a manchesteriek szempontjából, és győzelmükkel teljesen ki is egyenlíthetik, szombat este már 63-63 diadal állhat mindkét csapat oldalán.

Stoke City-Arsenal
vasárnap 15.05
hatharom-tipp: 2
Ha csak az idegenben szerzett pontokat néznénk a bajnokságban, az Arsenal lenne a legjobb, így a Stoke ellen is az Ágyúsok tűnnek esélyesebbnek - nem mintha csak ez a mutató mondatná ezt velünk. Van Persie-ék ugyanis az utolsó négy bajnokijukat megnyerték a Fazekasok ellen, még ha nem is mindig könnyedén. Ősszel például csak Squillaci tudott egy árva gólt szerezni az Emiratesben, de az épp elég volt. Azt azonban nem szabad hagyniuk, hogy a Stoke megszerezze a vezetést, hiszen eddig még senki nem tudott ellenük fordítani, csak négyen voltak képesek döntetlent kiharcolni hátrányból, kilenc másik csapat elvérzett.

Fulham-Liverpool
hétfő 21.00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A fordulót a Vörösök londoni vendégjátéka zárja majd. Carragherék Európa Liga indulásról ábrándoznak, de ehhez össze kell kapniuk magukat idegenben. 17 meccsükből tizet ugyanis elveszítettek, és egyébként is hátrányban vannak a Tottenham mögött a vesztett pontok tekintetében. A Fulham ráadásul nem lesz kellemes ellenfél, hiszen a gyenge ősz után jó tavaszt produkál. Különösen otthon jó Gera Zoltán csapata, utoljára decemberben kapott ki hazai pályán, azóta hét mérkőzést vívott meg veretlenül a bajnokságban.

További mérkőzések:

Aston Villa-Wigan Athletic
szombat 16.00
hatharom-tipp: 1

Bolton Wanderers-Sunderland
szombat 16.00
hatharom-tipp: X

Newcastle-Birmingham
szombat 16.00
hatharom-tipp: 1

West Ham United-Blackburn
szombat 16.00
hatharom-tipp: X

Tottenham-Blackpool
szombat 18.30 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1

Wolverhampton-WBA
vasárnap 13.00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2

 

 

 

 

 

 

Premier League tabella