La Liga

A Real győzelmével elhalasztotta a bajnokavatást

Cristiano Ronaldo második mesternégyesét szerezte a szezonban

A José Morurinho által irányított Real Madrid a Ramon Sanchez Pizjuánban verte 6-2-re a Sevillát a Primera División 35. fordulójában, ezzel pedig legalább a következő fordulóig elhalasztották a bajnokavatást. Cristiano Ronaldo négy gólt szerzett a találkozón.

Nem volt teltház a Ramon Sanchez Pizjuán stadionban, „csak” 40000 néző volt kíváncsi a Sevilla hazai fellépésére a Real Madrid ellen. A vendégek eléggé felforgatott kezdőcsapattal vágtak neki a mérkőzésnek, Di María és Carvalho eltiltását töltötte, a támadásokat Özil, Ronaldo, Kaká és Benzema szervezte, az andalúzoknál Medel került a kezdőbe, de rajta kívül a szokásos csapatot küldte pályára Gregorio Manzano vezetőedző.

Nem sokat teketóriázott a Real Madrid, a Barcelona elleni mérkőzéseket maguk mögött hagyva felszabadultan támadhattak és meg is tették, bár ehhez a Sevilla is hozzájárult, a hazai csapat védelme az első perctől kezdve átjáróház volt. Benzema többször is helyzetbe került az első negyed órában, betalálni azonban még tudtak a vendégek. A 21. percben aztán megindult a gólgyártás, Özil szögletére Ronaldo és Sergio Ramos is jól érkezett de a védő volt előnyösebb pozícióban és fejjel szerezte meg a vezetést egykori csapata ellen (0-1).

A Real Madrid ünnepli Kaká gólját a Sevilla ellen - Fotó: AFP
Ennek ellenére nem lassítottak a Királyiak. CristianoRonaldo fejese okozta a követkerő riadalmat az andalú drukkerek között, ekkor azonban még mentett a hazai kapufa. A 31. percben azonban megkétszerezte előnyét José Mourinho csapata. A szabadrúgásoknál általában felhúzódó Pepe fejelte vissza a labdát a büntetőpontra, honfitársa, Ronaldo pedig a levétel után bebombázta Varas kapujába a játékszert (0-2). A játékrész lefújása előtt négy perccel pedig Kaká indította Özilt, a német azonban visszapasszolt az üresen maradt brazilhoz, aki a tizenhatos vonaláról gyönyörűen tekerte a Sevilla kapujába (0-3).

A Sevilla nyomozta a labdát, az első félidőben, egyetlen helyzetet tudtak felmutatni, így érthető volt a közönség hangos füttyszava. A Real fáradtságnak nyomát sem mutatva játszotta le az első negyvenöt percet és teljesen megérdemelten szerzett háromgólos előnyt.

Fordulás után az előny tudatában rendesen visszavettek a vendégek, ráadásul José Mourinho pályára küldte Raúl Albiolt és Emmanuel Adebayort a harmadik gólt szerző Kaká és Xabi Alonso helyére. A lassítás az eredményen is hamar megmutatkozott. A 61. percben szépíteni tudott a Sevilla. Álvaro Negredo a védők összezárása előtt pazarul lőtte ki Casillas kapujának rövid oldalát bő 20 méterről (1-3).

A felcsillanó reménybe kapaszkodva az andalúzok kénytelenek voltak kitámadni, amit azonban a kontrákra építő Királyiak könnyedén büntethettek. A Real negyedik góljához azonban Negredo hatalmas hibája kellett. A csatár a 65. percben saját kapujához közel adta el a labdát középre gurításával, amire Ronaldo lecsapott és belőtte második gólját (1-4).Öt perccel később ismét Ronaldo került helyzetbe és ekkor sem hibázott (1-5). Ezzel a góllal a portugál átvette a vezetést Lionel Messitől a góllövőlistán.

Ismét öt perc telt el (a 75. minutumban jártunk) és Ronaldo már negyedik gólját szerezte. Benzema vitte le a labdát a Sevilla alapvonaláig, a visszagurítására pedig a portugál menetrendszerűen érkezett (1-6). A Real három kontragóllal torolta meg, hogy a hazaiak feljebb tolták a védekezésüket. Negredo ettől függetlenül újra betalált a Madrid kapujába. A 84. percben Sergio Ramos mellől fejelt tisztán gólt (2-6), amivel lezárta a mérkőzés érdemi részét.


A Sevilla ezen az estén nem volt ellenfele a vendégeknek, ahol Cristiano Ronaldo klasszis teljesítményt nyújtva négy gólig jutott. A Real Madrid ezzel a következő fordulóig biztosan elhalasztotta a Barcelona bajnokavatását.

Primera División, 35. forduló:

Sevilla-Real Madrid 2-6 (0-3)

Gólszerzők: Negredo (61., 84.) ill. Ramos (21.), Ronaldo (31., 65., 70., 75.), Kaká (42.)