NB I

A Paks hajrában szerzett góllal mentette a második helyét az Újpest ellen

  • MTI

A Paks egy hajrában szerzett góllal nyert a vendég Újpest ellen a Monicomp Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, s ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

A kezdeti újpesti próbálkozások után fokozatosan felerősödött a Paks, ennek eredményeként a félidő hajrájában meg is szerezte a vezetést.
A szünet után rákapcsoltak a vendégek, többször kapujukhoz szegezték a hazaiakat, s a fölényük góllá is érett a 65. percben Lázár révén. Az Újpest továbbra is mindent elkövetett a győzelem megszerzésért, de a Paks a hajrában - egy vendég labdavesztést követően - megszerezte a mindent eldöntő gólt.
Az Újpestnek ezzel megszakadt három mérkőzésből álló győzelmi sorozata, a Paks pedig megtartotta a dobogón a második helyét.

A paksiak sikere egyben azt is jelenti, hogy az éllovas Videotonnak vasárnap nyernie kell a Budapest Honvéd otthonában, ha már most bajnoki címet akar ünnepelni.

Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-0)

Paks, 3500 néző, V: Kovács J. Z.

Paks: Csernyánszki - Heffler, Éger, Fiola (Szabó J. 80.), Báló - Sipeki, Sifter - Bartha (Böde 54.), Magasföldi, Vayer (Csehi 57.) - Kiss T.

Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák (Litauszki a szünetben), Takács Z., Pollák - Mitrovic, Tajthy - Lázár (Balajti 83.), Balogh B., Böőr - Ahjupera

Gólszerzők: Vayer (40.), Böde (86.), illetve Lázár (65.)