Sportgazdaság

A lila tehén a legismertebb téli márka

  • VNA
megosztom

A FIS felmérése alapján a téli sportokat tekintve a Kraft Foods cégcsoport Milka termékcsaládja számít a legismertebb szponzori márkának.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) által publikált felmérés alapján a 2010/11-es téli szezon legismertebb szponzori márkája a Milka volt. A csokoládé gyártásáról is ismert Kraft Foods cégcsoport évek óta jelen van a téli sportok piacán, az általa végzett marketing tevékenység pedig a havas sportokban különös ismertséget kölcsönzött nekik. A Milka volt a 2011-es alpesi sí világbajnokság fő támogatója, emellett pedig számos Világkupa versenyt is szponzorként segített. Kiemelten támogatják az alpesi sízőket, az ún. „Milka Ski Girls” csapathoz tartozik az összetett Világkupa győztes német Maria Riesch, a szlovén Tina Maze, a szezon végén visszavonult francia Ingrid Jacquemod, a cseh Sarka Zahrobska valamint az osztrák Michaela Kirchgasser is.

A felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 28,7%-a azonosította a Milka márkát az idei alpesi sí világbajnoksággal és érdekes módon a válaszadók 24,3%-a még a síugró Négysáncverseny kapcsán is megemlítette, annak ellenére, hogy a lila színéről híres cég már nem támogatója ennek az eseménynek. Igaz viszont, hogy a Milka 1999 óta – sisakszponzorként is - szponzorálja az egyik legjobb német síugrót, Martin Schmittet, így továbbra is jelen van a sportágban.

A Promit cég által elvégzett felmérés kimutatása szerint a svéd energia cég, a Vattenfall ért el még kiemelkedő ismertséget, amely az utóbbi időszakban kezdett el nagy és jelentős téli sporteseményeket támogatni.  A megkérdezettek közül minden tízedik meg tudta nevezni ezt a céget, mint a Négysáncverseny egyik szponzorát és a válaszadók 5%-a a sífutó és az alpesi Világkupa sorozathoz is kötötte a Vattenfall márkanevet.

megosztom