NB I

A Kaposvár és a Debrecen is sokat veszített a döntetlennel

Nem született gól a Kaposvári Rákóczi-DVSC-TEVA összecsapáson, a 0-0-val pedig a Paks, a Ferencváros és a Zalaegerszeg járhat jól a dobogóért folytatott harcban.

Coulibaly harcolt, küzdött, ám semmi nem jött össze neki

A Kaposvár gyakorlatilag feladta a Magyar Kupa visszavágóját azért, hogy a Debrecen ellen pihentek legyenek a kulcsjátékosai. Ennek megfelelően nyolc helyen változott a kupacsapathoz képest az összeállítás, a legjobb csapatával állt ki Sisa Tibor. A vendégeknél viszont több hiányzó is akadt, Bernáth, Komlósi, Czvitkovics, Farkas, Kabát és Varga sem állhatott Kondás Elemére rendelkezésére.

Óvatosan kezdtek a csapatok, nem mertek megfelelő számú emberrel támadni, így helyzetek sem tudtak kialakulni. Sok volt az eladott labda az első negyedórában, ám az iramra nem lehetett panasz.
A 16. percben adódott az első komolyabb lehetőség, miután Zsók adta el a labdát, az ellentámadás végén Coulibaly jobb oldalról leadott lövését Kovács védte.

Pár percre rá ismét a debreceni támadó volt főszerepben, ám kisodródott helyzetből kapu fölé bombázott.
Fél óra elteltével Perics szabadrúgását húzta le Novakovics, majd a 34. percben nagy hazai helyzet maradt ki: Fodor lyukat rúgott a tizenhatoson belül, így Pavlovics elé került a labda, az ötös jobb sarkáról azonban a kapusba lőtt.

Egy perccel a játékrész vége előtt Perics 10 méterről, balról leadott lövését magabiztosan fogta Novakovics a jobb alsónál. Majd Coulibaly forgolódott a tizenhatos vonalánál, lövése pedig a kapufáról az alapvonalon túlra gurult. Ezzel véget ért az első félidő, amelyben mindkét csapat a biztonságos védekezésre fektette a hangsúlyt.

A fordulás után kicsit bátrabban jött ki a Debrecen, több lehetőségük is volt a vendégeknek. A 60. percben Kulcsár került hatalmas helyzetbe, ám 11 méterről jobbról Kovács kapus lábát találta el.
Erre jött Oláh válasza: az egykori debreceni támadó egy remek akció végén érkezett középen, és centikkel lőtt kapu fölé. A DVSC fölényben játszott, de kevés igazi gólszerzési lehetőséget tudott kialakítani. Coulibaly így is dönthetett volna a 82. percben, ám lövése elsuhant a kapu előtt.

A végeredmény pedig 0-0 maradt, a gól nélküli döntetlennel egyik csapat sem tudott fellépni a dobogóra, így lépéshátrányba kerültek a riválisokkal szemben.

NB I. 27. forduló

Kaposvári Rákóczi-DVSC-TEVA 0-0