Vízilabda Euroliga

Varga Dénest felbosszantotta, hogy a Vasas nyerni akart

megosztom

A Primorje Rijeka magyar játékosa nyilatkozata alapján elvárta volna, hogy a Vasas "leadja" a meccset a horvát csapatnak.

A Vasas gólzáporos döntetlent, 12-12-t játszott a Primorje Rijeka ellen a Komjádi uszodában. Az már korábban eldőlt, hogy az angyalföldiek nem juthatnak tovább az Euroliga A csoportjából, ezzel azonban az is eldőlt, hogy a Varga testvérpárt foglalkoztató horvát együttes sem lesz ott a Final Fourban. Ezt érthetően csalódottan fogadta az olimpiai bajnok magyar duó, ám amíg Varga Dániel sportszerűen nyilatkozott egykori klubjáról, Varga Dénes meghökkentő nyilatkozatot tett.

“Borzasztó csalódott vagyok. Nagyon kevés kellett ahhoz, hogy fantasztikusnak nevezhessem az első szezonomat Rijekában, és hogy a csapat óriási eredményt érjen el, miszerint Final Fourt játszik. A szezon így is jó, hát 21:32-kor, így szerda este mit tudok mondani...? Borzasztó gyengén játszottunk, főleg az első három negyedben nem volt védekezésünk. Volt szívünk, a negyedik negyedben feljöttünk, de hát láttad, mi történt. Mindenesetre gratulálok a Vasasnak, jól játszottak. Mondtam, hogy nagyon veszélyes ez a "mosoly az edzésen", mert olyan gólokat lőttek, hogy ilyet csak felszabadult pszichés állapotban lehet. És szeretném megjegyezni azt, hogy továbbra is nagy dolognak tartom azt, hogy még csak a vicc szintjén sem merült fel az egyszer sem, hogy a Vasas esetleg úgy játsszon, hogy két magyar számára - jelesül a testvéremnek és nekem - kedvező eredmény szülessen. Ez egy pillanatig sem állt fenn” – elemezte a történteket a vlv.hu-n Varga Dániel.

Öccse Dénes ugyanakkor már azon felhúzta magát, hogy a Vasas győzni szeretett volna.

„Végtelenül sajnálom! Tizenkét gól itt is, ott is. Ha hibáztatom magunkat, mert tizenkettőt kaptunk…., hibáztatok mást is, mert tizenkettőt kaptunk…. Hát, nem is tudom, hogy hogyan fejezzem ki a csalódottságomat, hogy most nem játszunk Final Four-t. Annyira kerek lett volna ez az év nekünk, de úgy látszik, hogy valami hiányzott, amit nem mi, a medencében tudtunk volna beletenni ebbe az egész rendszerbe, hanem valami hiányzott, hogy nekünk a tizenkét gól elég legyen, ha érted, mire gondolok...Már meccs előtt is föl lettem bosszantva nyilatkozatokkal, meg azzal, hogy a Vasas nyerni akar. Ez már eleve feltüzelt, és tudtam volna örülni a gólnak, csak nagyon fáradt voltam. Végighajtottam a meccset, meg ez már az idény vége, szóval úgy éreztem, hogy nem futja erre már – ökölbe szorított kézzel a kamerába mutat -, tehát nem akartam pazarolni az erőmet. Meg nem is lett volna szimpatikus, tehát jobb így, jobb így” – tette hozzá a Dumi becenévre hallgató játékos.

megosztom