Real Madrid

Raúl visszatér Madridba

A Real Madrid legendája, Raúl González augusztusban "hazatér", jelenlegi csapata, a Schalke 04 ugyanis meghívást kapott a királyi klub évente megrendezésre kerülő tornájára, a Santiago Bernabéu-kupára.

A hírt még nem jelentették be az érintettek, de a spanyol sajtó már tényként közli, hogy Raúl hazatér Madridba. A Real minden évben megrendezi felkészülési tornáját, amire neves csapatokat hívnak meg. 2011-ben a spanyol klub ellenfele a német Schalke 04 lesz, vagyis visszatér sikerei színhelyére a királyiak ikonja.

A pontos időpontot még nem tűzték ki, mivel a Madrid kupagyőztesként érdekelt lesz a Spanyol Szuperkupa fináléjában. Valószínűleg augusztus 23-án vagy 24-én, az első bajnoki forduló előtt játsszák a felek a "barátságos kupamérkőzést".

Raúl González

A Real élő legendája 2010 nyarán igazolt Gelsenkirchenbe. A Királykékeknél a Madridból mellőzöttség miatt távozott csatárcsillag másodvirágzását éli, a bajnokságban 12, a Német Kupában egy, a Bajnokok Ligájában 5 gólt vágott az ellenfelek hálójába. A  Real Madridban 789 alkalommal lépett pályára, 323 gólt szerzett, ezzel mindkét "kategóriában" Raúl a klubrekorder.

Nemcsak Raúl fog pályára lépni korábbi csapata ellen, a blancóknál Mesut Özil is, aki ifistaként, majd a felnőttcsapatban 2006 és 2008 között játszott a Schalkéban. A körbe tartozik még Christoph Metzelder, aki 2007 és 2010 között állt a Real alkalmazásában.