Bajnokok Ligája

Mourinho ötmeccses eltiltást kapott

José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét öt európai kupamérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottsága a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn történt kiállításáért, valamint a találkozót követő, a katalánokat sértő nyilatkozataiért.

Mourinho ellen a Barcelona elleni BL-elődöntő madridi odavágója után indított fegyelmi eljárást az UEFA. A szakvezető kétségbe vonta Pepe kiállításának jogosságát, fényképekkel és videókkal bizonyítva vélt igazát. Élesen bírálta Wolfgang Stark játékvezetőt, és azt nyilatkozta, hogy az UEFA a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökének, Angel María Víllarnak a jó kapcsolatai, és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt előnyben részesíti a katalánokat.Mourinho már a Barcelona elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján sem ülhetett le a királyiak kispadjára, így egy mérkőzést már letöltött büntetéséből. Az ötödik meccsre szóló eltiltást az UEFA felfüggesztette három évre, így a portugál tréner a Real Madrid következő BL-idényében csapata negyedik csoportmeccsén ülhet le a kispadra. Emellett 50 ezer eurós pénzbírságot is kapott, a realnak 20 ezret kell kicsengetnie.

Mourinho ellen a Barcelona elleni BL-elődöntő madridi odavágója után indított fegyelmi eljárást az UEFA, illetve a katalán klub is bepanaszolta ellenfelét a testületnél. A szakvezető kétségbe vonta Pepe kiállításának jogosságát, fényképekkel és videókkal bizonyítva vélt igazát. Élesen bírálta Wolfgang Stark játékvezetőt, és azt nyilatkozta, hogy az UEFA a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökének, Angel María Víllarnak a jó kapcsolatai, és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt előnyben részesíti a katalánokat.

A Real Madrid egyébként szintén panaszt tett az UEFA-nál a Barca játékosainak "sorozatosan tanúsított sportszerűtlen magatartása" miatt. A szervezet mindkét panaszt elutasította, de a Real fellebbezett az ítélet ellen.

A Végrehajtó Bizottság arról is döntött, hogy az első mérkőzés szünetében kiállított barcelonai cserekapus, Pinto nem szerepelhet a BL-döntőben, őt összesen három mérkőzésről tiltották el. A Real védőjét, a madridi odavágón kiállított Pepét egy találkozóra meszelték el, amit a visszavágón már letöltött.