Európa Liga

Mindannyian hősök vagyunk - Custódio

A portugál házielődöntőt a Braga nyerte az Európa Ligában, így várhatja a szintén luzitán finálét, a Porto ellen. A csapat vezetőedzője, Domingos Paciencia, és a döntőt érő gólt fejelő Custódio szerint kivételes esélyhez jutottak, a vesztes Benfica trénere szerint ellenfelük kapusa, Artur hiúsította meg dublini repülőjegyüket.

Custódio (középen) fejese repítette a dublini döntőbe a Bragát

"Nagyon boldog vagyok, ez egy fantasztikus csapat. Igazi profik, ami büszkeséggel tölt el. Egészen kivételes, hogy döntőt játszhatunk" - mondta Domingos Paciencia.

A győztes, és finálét érő gólt fejelő Custódio szerényen nyilatkozott:
"Nem én vagyok a hős, mindannyian azok vagyunk! Akik a pályán játszottak, akik a padról és a lelátókról segítettek minket! Nincsenek szavak arra, amit most érzünk. Ez egyszerűen hihetetlen...Igazi harcosok vagyunk, nem érjük be ennyivel, meg fogjuk nyerni a döntőt!

A vesztes Benfica edzője, Jorge Jesus nem palástolta csalódottságát:
"Nem állt mellénk a szerencse, nekünk volt több esélyünk a döntőre, de nem tudtunk gólt szerezni. A Barga kapusa (Artur) remek formában védett, és megakadályozta a továbbjutásunkat. Nagyon csalódottak vagyunk."

A brazil középhátvéd, Jardel is búslakodott a mérkőzés után:
"Nagyon szomorú vagyok. Nem érdemeltük meg a kiesést az eddig elért ereményeink után. Sajnos most nem tudtunk gólt szerezni."

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:
Braga-Benfica 1-0 (1-0)
Gólszerző: Custódio (19.)
Továbbjutott a Braga, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

A döntőben: Porto-Braga május 18., Dublin.