Kajak-kenu

Kucsera megbetegedett, egyébként nem volt meglepetés Szegeden

  • MTI
megosztom

Kucsera Gábor megbetegedett, így a tervekkel ellentétben sem egyesben, sem párosban nem indult el pénteken 1000 m-en a férfi kajak szakág első Európa- és világbajnoki válogató versenyén, Szegeden.

A Ferencváros versenyzőjénél az orvos makacs megfázást állapított meg. A hazai szövetség honlapja szerint a téli és tavaszi melegvízi edzőtáborok során remek formát mutató Kucserán kívül ugyanakkor szinte a teljes magyar férfi mezőny odaállt a rajthoz K-1 1000 m-en, amelyben öt előfutamot rendeztek. Az élversenyzők közül magabiztosan jutott a szombati döntőbe Dombi Rudolf, Szalai Tamás és Hufnágel Tibor is.

Az olimpiai programban jövőre, Londonban debütáló K-1 200 m elő- és középfutamai sem hoztak meglepetést: ott lesz a fináléban az összes sprintspecialista, Molnár Péter, Dudás Miklós, Dombi Rudolf, Beé István, Gyertyános Gergely és Kadler Viktor is.

A párosoknál 1000 m-en a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, 200-on pedig a Sík Márton, Beé duóé volt a legjobb idő az előcsatározások során. 

A hétvégi, Maty-éri verseny csak a férfi kajakosoknál számít válogatónak, a nőknél és a kenusoknál úgynevezett tájékoztató jellege van a küzdelmeknek. Szombaton és vasárnap egyformán 9 órától kezdődnek a döntők.

megosztom