Madridi tenisztorna

Görges óriásölő lett - másodszor is legyőzte a világelsőt

  • VNA

Ismét legyőzte a világelső Caroline Wozniackit, így már negyeddöntős a madridi tenisztornán a német Julia Görges.

Julia Görges, a német teniszező a madridi salakpályás tenisztornán örül egy pontnak.
A német Julia Görges egy évvel ezelőtt még csak a világranglista 81. helyén állt, a TOP10-es játékosok ellen pedig esélytelenül ment fel a pályára (0-6-os mérleg a világ legjobbjai ellen), idén viszont néhány hét leforgása alatt másodszor győzte le a világelső Caroline Wozniackit. Görges ugyanis a stuttgarti torna döntője (ahol élete első ilyen kategóriájú versenyét nyerte meg) után csütörtökön a madridi torna nyolcaddöntőjében is (6-4, 1-6, 6-3) győzött a 20 esztendős világelső ellen.

A fiatal német játékos különösen a döntő szett végjátékában mutatott érett teljesítményt, hiszen 3-3 után az utolsó 14 labdamenetből 12-t meg tudott nyerni. „A saját játékomra igyekeztem koncentrálni. Próbáltam rendre a fonákjára játszani és azzal előkészíteni a támadásokat. Kivártam a lehetőségeket, és akkor kezdtem el igazán jól játszani. Amikor a második játszmában 0-4-es hátrányba kerültem, azt mondtam magamban, hogy nem szabad feladni, csinálni kell tovább, a döntő szettben is mindent bele kell adnom” - mondta a világranglistán jelenleg a 27. helyen álló (jövő hétfőtől várhatóan a Top25-be is betörő) Görges a győzelem után.

Az utóbbi időszakban az eljátékosok ellen jelentősen feljavult a német teniszező játéka (ezzel párhuzamosan pedig nyilván az önbizalma is megnőtt), amit mi sem mutat jobban, mint hogy az elmúlt egy évben már 5-3-as mérleget épített fel a TOP10-es játékosok ellen. Görges következő ellenfele a madridi tornán az orosz Anasztazija Pavljucsenkova lesz, aki csütörtökön szintén meglepetést okozott, hiszen legyőzte a Roland Garros tavalyi döntősét, az ausztrál Samantha Stosurt.