Queens Park Rangers

Nem dönt az FA Buzsákyék pontlevonásáról az utolsó forduló előtt

megosztom

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) csütörtökön tartja az utolsó meghallgatásokat a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park Rangers fegyelmi ügyében, amit Alejandro Faurlin átigazolása miatt indítottak. Döntést azonban valószínűleg nem hoznak az esetleges pontlevonásról a szombati utolsó forduló előtt, így lehet, hogy a londoniak megkapják a bajnoki trófeát, de vissza is kell adniuk a jövő héten.

Queens Park Rangers címerA QPR 2009-ben igazolta le az argentin Faurlint, azonban több szabálytalanságot is elkövettek. Az FA összesen hét pontban vádolta meg a klubot, többek között azzal, hogy harmadik személyt vontak be az átigazolásba, hogy engedélyekkel nem rendelkező játékosügynökkel kötöttek szerződést, és hogy hamis adatokat szolgáltattak a szövetségnek. Ha bűnösnek találják a londoniakat, akkor valószínűleg pontlevonással sújták majd őket, ami a bajnoki címűkbe, sőt, az automatikus feljutásukba is kerülhet (a Championship első két helyezettje egyből a Premier League-be kerül, a harmadik és a hatodik hely között végzettek pedig rájátszásban küzdenek meg a fennmaradó harmadik pozícióért).

A meghallgatások ugyan véget érnek, de az FA közleménye szerint a döntés csúszik: "Előzetesen az volt a cél, hogy az esetleges pontlevonást legkésőbb május 6-án, pénteken délután 4 óráig kihirdethessük, de ez nem fog megtörténni. A döntést ezt követően a lehető leghamarabb meghozzuk, és bejelentjük."

Adott esetben tehát nagyon is elképzelhető, hogy a Rangers megkapja a bajnoki címért járó trófeát, de azt néhány nappal később vissza kell majd adnia, és a Norwichot hirdetik ki a bajnokság győzteseként. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a QPR pontlevonással együtt is automatikus feljutó lesz, hiszen egy minimum tízpontos büntetéssel jelen állás szerint a Cardiff mögé kerül ugyan, de az utolsó fordulóban még szerezhet több pontot a walesi együttesnél.

megosztom