Torna

Catalina Ponor és Marian Dragulescu is visszatér

  • VNA
megosztom

Októbertől Catalina Ponor és Marian Dragulescu ismét indulhat versenyeken. A korábban visszavonult román tornászok ugyanis újrafelvételüket kérték a Nemzetközi Torna Szövetség rendszerébe.

A visszatérésen gondolkozik a románok olimpiai bajnok tornásza, Catalina Ponor. A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) közleménye szerint ugyanis a románok kérvényezték felvételét a dopping vizsgálatok nyilvántartásába, ami a visszatérések hivatalos megvalósításának első lépcsője szokott lenni. Ponor a 2004-es athéni olimpia sztárja volt, ahol a csapatverseny mellett gerendán és talajon is olimpiai bajnoki címet szerzett. A még mindig csak 23 esztendős tornász a pekingi olimpián is szeretett volna ott lenni, de végül sérülések miatt ez nem valósult meg, így már 2007 év végén bejelentette visszavonulását a sportágtól. A FIG szabályzatával összhangban a román szövetség mostani bejelentése azt jelenti, hogy Ponor 2011. október elsejétől ismét jogosult lesz újra versenyeken indulni.

Érdekesség, hogy a román szövetség nem csak Ponor esetében kérvényezte az ismételt „nyilvántartásba vételt”, hanem a nyolcszoros világbajnok, 2004-ben Athénban szintén három olimpia érmet szerző Marian Dragulescu esetében is.  A most 30 esztendős tornász már többször visszavonult az élsporttól, egyik tavalyi visszatérési kísérlete során pedig éppen a fenti bejelentés elmulasztása miatt kapott figyelmeztetést a FIG-től. Az, hogy Ponor és Dragulescu visszatérése valóban komoly-e, majd csak később fog kiderülni, mindenesetre a londoni olimpián történő részvételhez a tokiói világbajnokságon át vezethet az út, amelyet történetesen éppen október elején rendeznek majd meg, ahol már mindketten indulhatnak.

megosztom