Bolton

A szurkolók Al-Habsit tennék a kapuba, Bogdánt csak harmadiknak rangsorolták

A The Bolton News által meghirdetett szavazáson meglepetésre a szurkolók 71 százaléka szerint a jelenleg a Wiganben kölcsönben szereplő ománi Ali Al-Habsi lenne a legmegfelelőbb választás a Wanderers kapusposztjára. Bogdán Ádám mindössze 8 százalékot kapott.

A szavazás eredményeA már 1998 óta a klub alkalmazásában álló Jussi Jaaskelainen végzett Al-Habsi mögött a második helyen 21 százalékkal. A lap szerint az ománi kapus azért végezhetett toronymagasan a szavazás élén, mert kitűnű teljesítményt nyújt a Wigan Athletic-nél, ha a csapat nem esik ki a Premier League-ből, az nem kis részben neki lesz köszönhető. Pletykák szerint kérői is akadnak, az Arsenalt, a Manchester Cityt és az Aston Villát emlegetik vele kapcsolatban.

Illetve a közelmúltbeli esmények is befolyásolhatták a szavazókat: Jaaskelainen csúnyán leszerepelt a Fulham ellen a 33. fordulóban (3-0-ra kikapott a Bolton a Fulhamtől), ezért Owen Coyle menedzser a Blackburn ellen Bogdán Ádámnak szavazott bizalmat, aki nem nyújtott rossz teljesítményt, de egyszer kapitulált, ezzel 1-0-ra vesztett a Bolton.

A portál szerint Bogdán megbízható kapus, amikor bevetik, bizonyítja képességeit, de még túl fiatal ahhoz, hogy első számú hálóőr legyen a klubnál, és inkább Al-Habsi a megfelelő megoldás a veterán Jaaskelainen (36 éves) pótlására.