UEFA

A Real Madrid megfellebbezte a Barcelonát felmentő ítéletet

  • MTI

A Real Madrid fellebbezett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA), amely hétfőn elutasította panaszát a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésével kapcsolatban.

A múlt szerdai összecsapás után, melyet a katalánok Lionel Messi két góljával nyertek meg, először a Barca vezetői éltek panasszal az UEFA illetékeseinél, mivel José Mourinho, a madridiak portugál vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón arra utalt, hogy a kontinentális szövetség az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt különleges elbánásban részesíti a Barcelonát. Egy nappal később a Real Madrid képviselői is az UEFA-hoz fordultak a katalán együttes játékosainak "sorozatosan tanúsított sportszerűtlen magatartása", illetve Pepe általuk jogtalannak vélt kiállítása miatt.

A királyi gárda elöljárói fenntartják azon véleményüket, hogy az ősi rivális játékosai folyamatosan rájátszottak a szabálytalanságokra és több esetben szimuláltak, ezzel kiprovokálták, hogy hibázzon a játékvezető.

A párharcot végül - az e heti 1-1-es döntetlennel - 3-1-re nyerte a Barcelona, amelynek a Manchester United lesz az ellenfele a londoni Wembley Stadionban május 28-án sorra kerülő fináléban.