Bajnokok Ligája

A Manchester megérdemli a döntőt - Rangnick

Ralf Rangnick, a Schalke 04 vezetőedzője szerint együttese Bajnokok Ligája-elődöntős ellenfele, a Manchester United mindkét mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtott. A Vörös Ördögök kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutattak be a sorozat fináléjába. A németek szakvezetője rendkívül sportszerűen nyilatkozott, szerinte a Vörös Ördögök megérdemlik a döntőt.

Ralf Rangnick

"Először is gratulálni szeretnék a Manchester Unitednek. Ez a klub megérdemli, hogy BL-döntőt játsszon. A Manchester mindkét mérkőzésen jobb volt nálunk. Az Old Traffordon az első 25 percben még egyenlő küzdelem zajlott, sajnos Jefferson Farfán elrontotta a gólhelyzetét, aztán egyre több hibát vétettünk. Szó volt arról, hogy az angolok a B-csapatukat küldték pályára. Nos, én azt gondolom, a Bundesligában mindenki ilyen csapatról álmodik. Nagyon sok sikert kívánok Sir Alexnek és játékosainak a fináléhoz! Mi pedig büszkék lehetünk arra, amit idáig elértünk!"

"Ez nem a mi napunk volt - mondta Manuel Neuer, a Schalke kapusa. - Csúcsteljesítmény kellett volna a Manchester United ellen a döntőbe kerüléshez, ez nem jött össze. Butaság azt állítani, hogy ellenfelünk a B-csapatával játszott volna, ezek a futballisták egytől-egyig kezdők lennének a Bundesliga élcsapataiban."

"Sokkal többet értünk el a Bajnokok Ligájában az előzetes várakozásokhoz képest. Büszkék lehetünk a klubra, de az elődöntőt el kell felejtenünk."

A világ egyik legjobb hálóőrének tartott Neuer egyúttal azt is leszögezte a Sky Sports riporterének, hogy nem hajlandó többet a jövőjéről nyilatkozni: A következő szezonban is a BL-ben szeretnék játszani, de a jövőmről nem akarok többet beszélni."

Szerdán játszották:

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

MANCHESTER UNITED-SCHALKE 04 4-1 (2-1) Továbbjutott az MU, 6-1-es összesítéssel.
Gólszerző: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 76.), illetve Jurado (35.)

A döntőben: Barcelona-Manchester United május 28., London, Wembley Stadion