MLB

Sebezhetetlen volt a Minnesota dobója

  • VNA

Kedden este egyetlen labdáját sem tudták megütni a Minnesota Twins dobójának, Francisco Liriano-nak. Az úgynevezett no-hitter még az MLB-ben is nagyon ritka.

Az észak-amerikai baseball bajnokság (MLB) keddi napján csodálatos egyéni teljesítményt nyújtott a Minnesota Twins dobója, Francisco Liriano. A Chicago White Sox elleni 1-0-ra megnyert találkozón ugyanis a dominikai dobó játékos egyetlen labdáját sem tudta megütni az ellenfél (ez az ún. no-hitter). A kilenc innengen keresztül remekül dobó Liriano az idei bajnokságban az első lett, aki ezt az igen ritka tettet végre tudta hajtani. A Twins-nél sem gyakori ez a fajta bravúr, most fordult elő a no-hitter a klub történetében mindössze hetedszer.

A tavalyi bajnokságban is csupán két játékosnak sikerült hasonlóan pontos dobó statisztikát felmutatni, a 2010-es évben a Philadelphia Phillies dobója, Roy Hallady és az akkor még azt Arizona Diamondbacks-et erősítő Edwin Jackson volt erre képes. Érdekesség, hogy utóbbi játékos a télen éppen a White Sox-hoz igazolt, így most a vesztes csapatban volt kénytelen végignézni az ellenfél dobójának különleges napját.

A no-hitter – bár tavaly ketten is megcsinálták- amúgy nem túl gyakori az MLB-sem (hiába van rengeteg mérkőzés az alapszakaszban), a liga utóbbi húsz évében ugyanis mindössze ötször (Kevin Millwood- 2003 és Jose Jimenez -1999 a másik két hiányzó a listáról) fordult elő. A 27 esztendős Liriano ellen hatan sétáltak (vagyis a labda elütése nélkül mehettek át az egyes bázisra) a White Sox ütői közül, ami azt is jelentette, hogy azért a tökéletes mérkőzés (perfect game) még neki sem jött össze most.