Liverpool

Maxi Rodríguez a Vörösöknél képzeli el jövőjét

A jobbára csereember Maxi Rodríguez hirtelen kulcsemberré kezdi kinőni magát a Liverpoolban, megragadta a Kenny Dalglish menedzser által felkínált esélyt, és az utóbbi két meccsén négy gólt lőtt. Maxi hitet tett a Vörösök mellett, továbbra is Liverpoolban képzeli el jövőjét.

Maxi Rodríguez

"Nagyon jól érzem itt magam, érzem, hogy szeretnek engem. Kilenc évig éltem korábban Spanyolországban (a Real Oviedo, az Espanyol és az Atlético Madrid futballistájaként - a szerk.), nem tagadom, teljesen más az angol életstílus, de sikerült beilleszkednem, és élvezem az itteni életet. Miért ne élvezném? Egy patinás, nagy múltú klubnál játszhatom" - nyilatkozta a 30 éves játékos a Liverpool hivatalos oldalának.

A középpályás az elmúlt két Premier League-fordulóban a Birmingham City elleni 5-0-ás sikerből mesterhármassal, majd a Newcastle United elleni győzelemből egy góllal vette ki a részét, és a feledés homályából hirtelen újra reflektorfénybe került, noha korábban arról cikkeztek, hogy a nyáron továbbállhat a Mersey-partjáról. Az Atlético Madridtól 2010 januárjában érkezett Maxi viszont szerényen saját teljesítménye helyett a csapatéról beszélt:

"Az a legfontosabb, hogy nyertünk, és még mindig van esélyünk arra, hogy jó pozícióban zárjuk ezt az idényt a bajnokságban. A csapat érdekei a legfontosabbnak, nem az, hogy én mikor akarok játszani, ezt a menedzsernek kell eldöntenie.Ő tudja, hogy amikor szól, kész vagyok segíteni a többieket."

"Kenny fantasztikus edző, mindent tud a futballról, és hihetetlenül intelligens ember. "

Játszottam már az Espanyollal és az Atléticóval az UEFA-kupában, ami persze nem azonos a Bajnokok Ligával, ami a legrangosabb sorozat, és minden futballista álma, hogy abban szerepeljen. A Liverpoolban is erre vágyunk, de a jelen helyzetben az Európa Liga a reális, és ezzel mindenki tisztában van."