Bajnokok Ligája

Ha Pepe itt lett volna... - Karanka tolmácsolta Mourinho üzenetét

A hírek szerint a Real Madrid eltiltott vezetőedzője, José Mourinho a szállodából nézte végig csapata a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. A katalánok 3-1-es összesítéssel masíroztak be a döntőbe, a mérkőzés után a másodedző, Aítor Karanka Mourinho véleményét is tolmácsolta a sajtónak.

Aítor Karanka (balra) és Pep Guardiola

"Mourinho is azt mondta, hogy lehetetlen küldetés volt a Madridnak megnyernie ezt a párharcot. Minden madridi fel van háborodva a ma este történtek miatt. Mindenki egyetért abban, hogy szabályos gólt lőttünk. A tények magukért beszélnek" - nyilatkozott Aítor Karanka, a Real Madrid másodedzője az eltiltott José Mourinho nevében a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

"Tudjuk jól, mi történt a Bernabéuban. Ha Pepe ma játszhatott volna, egészen máshogy alakult volna a találkozó. Ha 0-0-val és 11 játékossal fejeztük volna be az első mérkőzést..."

A meccs előtt megvitattuk Mourinhóval, hogy mi a legidálisabb kezdőcsapat, és mit kell tennie a csapatnak az egyes szituációkban. A mérkőzés alatt nem beszéltünk egymással."

"Az egész világ láthatta, mire képes ez a csapat, képes felállni a padlóról. A szurkolóink büszkék lehetnek ránk. Mourinho csalódott, de ő is gratulált a fiúknak. Mostantól a bajnokságra koncentrálunk."

A királyiak sportigazgatója, Jorge Valdano nem kertelt: "Gratulálunk a Barcelonának, de ezen a mérkőzésen nem döntetlennek kellett volna születnie. Higuaín gólja teljesen szabályos volt, tévedés történt, ami nagyon fáj nekünk, de nem utalunk semmilyen összesküvés-elméletre."

"A Real Madrid hozzá van szokva ahhoz, hogy a végsőkig küzdeni kell, minden helyzetben. Fiatal csapatunk van, még sokat kell fejlődnünk, de már bizonyítottuk, hogy jó úton haladunk. A Barca elleni négy mérkőzésünkből egyet megnyertünk, egyet elveszítettünk és kétszer döntetlent játszottunk. Ebből tudunk építkezni."