Alpesi sí

Vonn még mindig haragszik Rieschre

  • VNA

A sí szezonnak ugyan már régen vége, de reméljük a Lindsey Vonn-Maria Riesch barátság túléli a nyarat.

Lindsey Lindsey Vonn Maria Riesch

Bár a mai sportvilágban szokatlanul szoros baráti szálak fűzik össze őket, úgy tűnik, hogy a legutóbbi szezon végén történtek miatt hosszabb távra is mosolyszünet állt be a két remek síző, Lindsey Vonn és Maria Riesch között. A legutóbbi Világkupa szezon végén éppen ők ketten küzdöttek az összetett Világkupa megnyeréséért, amelyet ezúttal minimális különbséggel a német versenyző hódított el.

A Világkupa szezon után az amerikaiak lesikló olimpiai bajnoka, Lindsey Vonn most először nyilatkozott a kettőjük között a szezon zárása körül kialakult feszültségről. Az amerikai síző saját elmondása szerint a március 12-ei spindleruvi műlesikló Világkupa-verseny óta nem beszél Rieschsel, aki szerinte akkor már sorozatban adta az őt negatívan érintő interjúkat. „Emiatt igencsak rosszul éreztem magam, és őszintén szólva most nem is igazán tudom, hogy miként áll a baráti kapcsolatunk” - írta Facebook oldalán az amerikai síző.

Az ügynek köszönhetően Vonn - bár meghívott volt - nem is ment el Riesch áprilisi esküvőjére, de ezt véleménye szerint a német síző csak magának köszönheti. „Anélkül, hogy minden részletet kifejtenék a témában, csak annyit írok, hogy úgy döntöttem, nem megyek el az esküvőre. Maria és stábja ugyanis az utóbbi időben egyre ellenségesebben lépett fel velem szemben nyilvánosan és a privát életben is. Az igazság az, hogy a férjemmel együtt nem éreztük azt, hogy igazán várnának bennünket az esküvőre” - írta szintén az interneten Vonn, aki mindezt egy privát levélben is megírta német vetélytársának. A két versenyző több Karácsonyt is töltött már együtt, ugyanakkor a most húzódó ügy miatt Vonn bevallása szerint március óta nem beszéltek egymással.

Maria Riesch korábban arról panaszkodott a médiában, hogy Vonn nem gratulált neki az összetett Világkupa megnyeréséhez, ami rosszul esett neki. Az amerikai síző ellenben úgy véli, hogy ő eddig minden körülmények között elismerte Riesch tudását és eredményeit, amit a lenzerheidei VK-döntőn is kimutatott, amikor átölelte a németet. Azt hiszem ilyenkor szokták azt mondani, hogy egy beszélgetés sokat segítene a dolgon. A kérdés már csak az, hogy melyikük lesz hajlandó felemelni a telefont…