Férfi kézilabda bajnoki döntő

Megszakad-e a Veszprém hároméves hazai veretlensége?

A nagy esélyes MKB Veszprém sorozatban negyedszer, összesítésben pedig 19. alkalommal lenne bajnok, ha legyőzné legnagyobb hazai ellenfelét, az eddig kétszer győztes Pick Szegedet.

Iváncsik Gergőtől sokat várnak Veszprémben - Fotó: naplo-online.hu

A két magyar elitcsapatnak, amióta rendeznek külön finálét, a mostani lesz az ötödik párharca. Eddig egyszer, 2007-ben nyert a Tisza-parti alakulat, a többi alkalommal, 2008-ban, 2009-ben és tavaly a Veszprém diadalmaskodott. Ráadásul az utóbbi két bajnokságot veretlenül nyerte meg az MKB, és még idén sem találtak legyőzőre. A két együttes 15 döntős meccséből tízszer győzött a Veszprém, ötször a Szeged. Az utóbbi két felvonásban egyaránt "söpréssel", azaz vesztett meccs nélkül lett bajnok az MKB.

A szegediek számára hátrány, hogy egyik legjobbjuk, a válogatott Katzirz Dávid bokaműtétje miatt nem játszhat, és az is, hogy ugyancsak lemarad a sorozatról a térdoperáción átesett Vadkerti Attila.
Skaliczki László, a Tisza-partiak mestere első bajnoki döntős párharcára készül, noha 1996-ban éppen a Szegeddel, 2000-ben pedig a Dunaferr együttesével már végzett az élen.

"Erőltetett meneten van túl mindkét csapat, mi is rengeteg meccset játszottunk a bajnokságban, a BL-ben – mondta a döntőt megelőző sajtótájékoztatón Skaliczki László, a Pick vezetőedzője. – Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a Veszprém dolgát. Vannak sérültjeink, a kulcsjátékosok elég megviseltek, nincs könnyű dolgunk.

Mocsai Lajos is különösen készül az összecsapásra, amely mindig fontos csapata életében.

"Egy Veszprém–Szeged párharc mindig különleges. A két egyesület között remek kapcsolat alakult ki, így a pályán is férfias, de kemény küzdelemre számítok. Nem szabad elhinnünk, hogy a Szegedet könnyen legyőzzük, hiszen a Pick az idei szezonban már megmutatta, hogy képes a meglepetésre, jobb csapat legyőzésére" - mondta az MKB Veszprém szakembere.

A 2011-es párharc kedden rajtol az eddig százszázalékos Veszprém csarnokában, ahol majd a páratlan sorszámú meccseket rendezik. A döntő második és harmadik mérkőzése között azért van két hét szünet, mert a Veszprém több játékosát kölcsönadja a nem hivatalos klub-világbajnokságra.

A döntő programja:

1. mérkőzés: május 3., kedd, MKB Veszpém-Pick Szeged 18.00
2. mérkőzés: május 8., vasárnap, Pick Szeged-MKB Veszprém 11:35
3. mérkőzés: május 22., vasárnap, MKB Veszprém-Pick Szeged 11:35

ha szükséges:

4. mérkőzés: május 25., szerda, Pick Szeged-MKB Veszprém 18.00
5. mérkőzés: május 29., vasárnap, MKB Veszprém-Pick Szeged 11.35

 

Fotó: naplo-online.hu