Magyar válogatott

Egervári Stiebert, Tőzsért és Némethet is megnézi

A magyar válogatott szövetségi kapitánya személyesen is megfigyeli külföldön játszó légiósainkat, azokat is, akik eddig nem voltak a nemzeti csapat tagjai.

A kapitány az mlsz.hu-n vezetett blogjában írt arról, mikor melyik légióst figyeli meg az országhatárainkon túl.

Az utóbbi hetekben is folytatódott a háttérmunka a válogatottnál, közeleg a Luxemburg és a San Marino elleni mérkőzések időpontja, amelyek előtt igyekszünk a lehető legalaposabban felmérni a bő keret tagjainak formáját. Legutóbbi bejegyzésem óta a hazai bajnoki mérkőzéseken figyeltük a kerettagokat, valamint a válogatottságra esélyes játékosokat, hétvégén azonban már külföldi úticélok szerepelnek a programban, olyan futballistákat figyelünk meg, akikről mostanában jó híreket kaptunk. Az eredeti tervek szerint ezt a hétvégét használtam volna fel arra, hogy Oslóban megnézzem Korcsmár Zsolt játékát, de a praktikum átírta a forgatókönyvet, Belgiumban és Németországban ugyanis több futballista megfigyelésére nyílik alkalom.

Oslóba ezért Kenyeres Imre utazik el, míg én magam Csábi József és Gelei Károly technikai igazgató társaságában csütörtökön indulok útnak. Autós túránk első állomása Luxemburg lesz, ahol technikai jellegű megbeszélésekre kerül sor: megnézzük a meccsnek otthont adó stadiont, a szállodát, illetve egyeztetünk az edzéslehetőségekről is a helyiekkel. Hatodikán utazunk tovább Genkbe, ahol a hazai Racing és az Anderlecht bajnokiját nézzük meg, ezen a találkozón Tőzsér Dániel és Juhász Roland játékára is nagyon kíváncsi vagyok, reményeim szerint mindketten kezdők lesznek a mérkőzésen. Másnap Stuttgartba autózunk, ahol a hírek szerint remek formában szereplő Hajnal Tamást láthatjuk játék közben.

Vasárnap egy olyan játékosról szerezhetünk személyes tapasztalatokat, aki eddig még sosem volt a felnőtt keret tagja: a Düsseldorf és az Aachen másodosztályú bajnokiján az ugyancsak remek formában játszó, és az utóbbi hónapokban csapata kulcsemberévé váló Stieber Zoltán lesz figyelmünk középpontjában. Hazaérkezésünk után két nappal Kenyeres Imrével Ausztriába utazunk, és megnézzük az osztrák bajnokság első két helyezettjének rangadóját, a Sturm Graz - Austria Wien meccset. Itt Szabics Imre lesz a célkeresztben, őt kollégáim korábban már látták élőben játszani, és rendkívül jó véleménnyel voltak teljesítményéről, most saját szememmel is meggyőződhetek formájáról. Mivel Priskin Tamás sérülése az orvosi szakvélemények szerint nem jön rendbe a válogatott soros mérkőzései előtt, fontos, hogy gondoskodjunk a helyettesítéséről.

Ezt követően is folytatódik a légiósok megfigyelése, Andrusch József 14-én Angliába utazik, ahol a Blackpool - Bolton mérkőzésen jó esély mutatkozik Bogdán Ádám játékára, a jelek szerint fiatal kapusunk több szerepet kaphat klubjában a bajnokság hajrájában. Tervben van még egy esetleges görögországi utazás is, május 18-án a Panathinaikos és a Volos találkozóján Németh Krisztiánt szeretném szemügyre venni, de ez a túra csak akkor valósul meg, ha jó esély látszik a támadó szereplésére az összecsapáson. Ezek után még egyszer összegezzük kollégáimmal a tapasztalatokat, és várhatóan május 20-án hirdetem ki azt a keretet, amely júniusban elutazik a luxemburgi és a San Marinó-i mérkőzésekre.