London 2012

Berkinek ismét nem kedvez a kvalifikációs rendszer

A magyar világbajnok tornász nincs könnyű helyzetben, mert nyújtón és az ugrásban is bizonyítania kell, hogy kijusson Londonba.

Az idei tornász világbajnokságot októberben rendezik, ám azt, hogy hol, még nem lehet tudni, mert Tokió a természeti katasztrófa miatt visszamondta a rendezést. Berki a vb-n harcolhatja majd ki a londoni ötkarikás indulást, ám ahogy négy éve, ezúttal sem lesz egyszerű dolga.

– A szövetség kvalifikációs rendszere nem igazán kedvez a szerspecialistáknak, így nekem sem. A világbajnokságon nem elég ugyanis dobogóra állnom lovon, emellett még két szeren indulnom kell, és el kell érnem az átlagpontszám 85 százalékát. Ez a két szer várhatóan a nyújtó és az ugrás lesz, de nagy munka vár még rám, hogy teljesítsem a feltételeket. Persze nem ijedek meg a feladattól, ha kell, az egész napomat az edzőteremben töltöm, mert lehet, hogy éppen plusz ötpercnyi gyakorlással érhetem majd el gyermekkori álmomat, az olimpiai indulást, és talán az éremszerzést. Londonban pedig elég lesz majd megint csak lólengésben bizonyítanom – nyilatkozta Berki a delmagyar.hu-nak.