Győri ETO

Berde Istvánt harmadszor műtik egy éven belül

Egy csontkinövés miatt a múlt nyáron, majd a télen is műteni kellett Berde Istvánt, a Győri ETO középpályását. A játékos szombaton a B csapat mérkőzésén ismét súlyosan megsérült, és egy éven belül harmadszor is kés alá kell feküdnie.

Győri ETO"A BKV Előre ellen léptünk pályára szombat este a B csapattal. A mérkőzés hetedik percében jártunk, amikor a labda elrúgása után fordulni próbáltam, de a lábam nem követte ezt a mozdulatot. Egy nagy reccsenést hallottam és aztán iszonyú fájdalmat éreztem a bal lábamban"- emlékezett vissza a játékos a  sérülés körülményeire a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkoztatában.

"A vizsgálatok megtörténtek, az UH vizsgálat alapján Berde István bal térdén a keresztszalag és a belső oldalszalag is elszakadt. Műtét vár rá, azt majd a specialista dönti el egy MR vizsgálatot követően, hogy mely napon kerül erre sor" - mondta el ugyanitt dr. Ágh László csapatorvos.

"Sérülésem Tokody Tiboréval azonosnak mondható, úgy látom ugyanazt az utat fogom bejárni, hogy sikeresen felépüljek. Az mindenképpen a műtét után dől el, hogy mennyi időt vesz igénybe a rehabilitációm, de nagyon remélem, hogy ezzel egy életre letudom és be is fejeződik a sérüléseim időszaka, mert ez már közel egy év kihagyást jelent számomra" - tette hozzá az erdélyi származású 22 éves középpályás.