Magyar Kupa

A KTE-Ereco a döntőbe és jó eséllyel Európába jutott

A Zalaegerszeg gólt sem tudott rúgni hazai pályán Tomiszlav Szivics csapatának, amely 5-1-es összesítéssel jutott be a kupadöntőbe.

A KTE-Ereco könnyen jutott be a döntőbe - Fotó: Zalai Hírlap

Nagy előnnyel érkezett a Kecskemét Zalaegerszegre a Magyar Kupa elődöntő visszavágójára, hiszen az első mérkőzésen a KTE-Ereco 5-1-re nyerni tudott hazai pályán. Ennek ellenére Tomiszlav Szivics jelezte, nem kívánják lazára venni a figurát, komolyan szeretnék venni a párharc második felvonását is. Tulajdonképpen mind a két együttes az alapcsapatával állt fel, bár Vlaszák Gézát pihentette Csank János, helyette Sipos Gábor őrizte a kaput. A találkozó játékvezetője is különleges volt, ugyanis egy hölgy, Gaál Gyöngyi vezette ki a csapatokat.

Az első tíz percben sok volt a pontatlanság, de az látszott, a Kecskemét olykor kifejezetten tetszetősen hozza ki a labdákat. A vendégek fegyelmezetten visszazártak, igyekeztek leszűkíteni a területet, a zalaiak nem is találták ennek az ellenszerét. Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott, egy ellentámadás után Bori jobb oldali beadására teljesen egyedül érkezett középen Tököli, ám nem találta el jól a játékszert.

Nem sokkal később még nagyobb helyzetbe hozta őt Sipos, az ellenfél kapusa, miután egy hazaadott labdát odapasszolt a válogatott támadónak, majd vetődve lelopta azt a lábáról.
A félidő derekán Foxi előtt is adódott egy lehetőség, de lövése elsuhant a bal oldali kapufa mellett. A vendégek hatékonyabban játszottak, kevés passzból is helyzetbe tudtak kerülni.
A 29. percben kihagyta a kihagyhatatlant a ZTE: egy sarokrúgás után megcsúsztatták a labdát, majd Simon a kapu torkából rúgta fölé.

A Zalaegerszeg is próbált kidolgozni helyzeteket, Rajcomar többször is veszélyesen szaladt el a jobb szélen, ám a beadásai pontatlanok voltak.
A vendégek támadásaiból hiányzott az átütőerő, így gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A mérkőzés képe ezután sem változott sokban, a zalaiak próbálkoztak, de egyre inkább elvesztették a hitüket. Komoly lehetőségeket nem sikerült kialakítaniuk.
Az 50. percben Litsingi került óriási ziccerbe Tököli passza után, ám Sipos nagy bravúrral még belekapott a labdába.

A 70. percben Simonfalvi próbálkozott a vendégektől, de nem talált kaput. Az edzők kihasználták az összes cserelehetőségüket, gondolva már a hétvégi bajnoki összecsapásokra is.
A mérkőzés az utolsó 20 percben szép lassan csordogált, egyik csapat sem bánta volna, ha idő előtt lefújják.
A végeredmény 0-0 maradt, ezzel a KTE 5-1-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol minden bizonnyal a jövőre Bajnokok Ligájában induló Videoton lesz az ellenfele. Ezzel a Kecskemét gyakorlatilag készülhet az Európa Liga selejtezőire.

Magyar Kupa elődöntő visszavágó

Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE-Ereco 0–0

Továbbjutott a Kecskemét–Zalaegerszeg 5–1-es összesítéssel