Bundesliga

Beckenbauer 50 millió eurót sem sajnálna Neuerért

  • VNA

A Bayern München tiszteletbeli elnöke, Franz Beckenbauer jó kapusnak tartja Manuel Neuert, egyes hírek szerint 50 millió eurót sem sajnálna érte.

Manuel Neuer, a Schalke 04 kapusa véd a Manchester United elleni BL-elődöntő első mérkőzésén.
A Bayern München tiszteletbeli elnöke, Franz Beckenbauer is megszólalt a Bayern München-Manuel Neuer kérdésben. A Schalkét a szezon végén biztosan elhagyó, a német válogatott erősségének is számító kapusért több klub is érdeklődik, de sokan a német csapatokból kifejezetten szívesen igazoló Bayern Münchent tartják a legesélyesebb befutónak. A német Bild című újság információja szerint a „Császár” becenévre hallgató Beckenbauer azt nyilatkozta, hogy Neuer leigazolása akár még 50 millió eurót is megérne: „Minden pénzt megérne nekünk Manuel Neuer. Én minden pénzemet odaadnám azért, hogy a klubhoz hozzam őt. Ő egy olyan kapus, aki évente 20 olyan lövést is kivéd, ami másnál gól lenne” - beszélt elismerően a fiatal kapusról a német legenda.

Mielőtt azonban bárki is már maga előtt látná a „Manuel Neuer Münchenben” szalagcímeket, nem árt leszögezni, hogy Beckenbauer már csak tiszteletbeli elnök a Bayernnél, utóda, Uli Hoeness pedig egyelőre csak 14 millió eurót ígért Neuerért. Ez az ajánlat viszont még messze van a Schalke által kért 25 milliótól. Igaz az ártárgyalásoknak aligha tett jót az 50 millióról szóló Beckenbauer-féle nyilatkozat…