Férfi kosárlabda NB I

A két legjobb csapat jutott a bajnoki fináléba

A Szolnok és az Albacomp is söpréssel jutott be a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe, ahol óriási csata várható a két együttes között.

Eldőlt, hogy a Szolnok az Albacomppal találkozik a férfi kosárlabda NB I döntőjében. Pór Péter, a Tisza-partiak szakmai igazgató szerint a legigazságosabb párosítás alakult ki a férfi kosárlabda NB I fináléjában.

„A hazai pálya mellettünk szólt, ami számunkra nagy előnyt jelent -  mondta a szakember a szoljon.hu-nak. - Bár a rájátszásban nem számít a kosárkülönbség, jó volt, hogy az első meccset fölényesen nyertük. Ezzel is bizonyítottuk, hogy erősek vagyunk. Körmenden elsősorban jó védekezésünknek köszönhettük győzelmünket, a második félidőben már végig a mi akaratunk érvényesült. Majdnem az utolsó másodpercekig tartani tudtuk nyolc-tíz pontos előnyüket, csak a végeredmény lett szoros. A legutolsó, pénteki összecsapás előtt már 2-0 volt javunkra, így már nem nyomta tét a Körmendet. Ezért könnyebben vették a meccsét, mi viszont egy kicsit fásultan játszottunk. Nagy veszély azonban nem volt, sikerült begyűjtenünk harmadik győzelmünket, ami egyben már a döntőbe jutást jelentette számunkra.”

Az Albacomp a Szolnokhoz hasonlóan magabiztosan jutott be a fináléba a Körmentd ellen, így elmondható, Magyarország két legjobb csapata lép parkettre a fináléban.

„A legigazságosabb párosítás alakult ki, hiszen az Albacomp is jól szerepelt az alapszakaszban, hozzánk hasonlóan mindössze négyszer szenvedtek vereséget. Idén háromszor játszottunk velük, kétszer a bajnokságban, mellette a Magyar Kupa döntőjében is legyőztük őket. Nehéz sorozat lesz, kicsi különbségek fognak dönteni. Reméljük, a mi javunkra” – bizakodott a szolnoki szurkolók kedvencének számító Pór.