Premier League

Újabb lépést tett a BL felé a Manchester City

Otthon tartotta a három pontot a Manchester City a sereghajtó West Ham United ellen a Premier League 35. körének vasárnapi zárómérkőzésén, a kékmezesek 2-1-re nyertek, és szinte már biztos, hogy Bajnokok Liga-selejtező érő helyen végeznek.

Nigel de Jong első Premier League-gólját ünnepli

Premier League, 35. forduló:
Manchester City-West Ham United 2-1 (2-1)
Gólszerző: N. de Jong (10.), Jacobsen (15. - öngól), illetve Demba Ba (33.)

Már negyedóra elteltével eldőlni látszott a mérkőzés a hazai csapat javára, ugyanis előbb a 10. percben Nigel de Jong megszerezte első gólját a Premier League-ben, a kőkemény védő egy szöglet után bombázott a jobb alsó sarokba (1-0), négy perccel később aztán Zabaleta lőtt jobbról éles szögből kapura, Lars Jacobsen menteni akart, de a labda a felső kapufáról bepattant a hálóba (2-0).

A 33. percben Dema Ba használta ki a hazai védők bizonytalanságát, és közelről, laposan a jobb alsóba lőtt (2-1). A szépítő gól után egy ideig úgy tűnt, a West Ham nyílttá teszi a találkozót, de az első félidő hátralévő részében a City uralta a játékot.

A helyzet a második felvonásban sem változott, az iramra és a látnivalóra nem lehetett panasz, de újabb találat már nem született. A West Ham próbálkozott, de valódi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Joe Hart kapuja előtt. A Manchester City a sérült Carlos Tévez nélkül is meggyőzően futballozott, és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Roberto Mancini együttese szinte biztosan BL-selejtezőt játszhat augusztusban, mivel 7 egységgel vezet az 5. Liverpool előtt, és egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál.

A Premier League állása