Madridi tenisztorna

Szávay Cibulkovával játszik hétfőn

  • MTI

Szávay Ágnes, aki maratoni csatában nyert a bolgár Cvetana Pironkova ellen vasárnapra virradóra, a salakpályás madridi tenisztorna 3,5 millió euró összdíjazású női versenyének első fordulójában, a következő körben a szlovák Dominika Cibulkovával találkozik.

"Nagyon elfáradtam, szinte mindenem fájt a meccs után, ugyanakkor végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült győznöm" - mondta az MTI érdeklődésére a 22 éves magyar játékos, aki 3 óra 14 perc alatt múlta felül Pironkovát. "Bízom abban, hogy a hétfői Cibulkova elleni összecsapásra már teljesen rendbe jövök és harcra kész leszek.

A szlovák játékos bombaformában van, szombaton a 12. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovát győzte le két nagyon sima szettben. Szávay és Cibulkova eddig ötször találkoztak WRA-tornán és a magyar vezet 3-2-re, ám az utóbbi két meccsükön az aprócska, mindössze 161 cm magas pozsonyi játékos győzött.

A viadal honlapja szerint a délutáni programban lép pályára Arn Gréta, aki 15 óra körül a szerb Bojana Jovanovskival találkozik.

Eredmények:

nők (3,5 millió euró összdíjazás):


1. forduló (a 32 közé jutásért):

Stosur (ausztrál, 5.)-Dulko (argentin) 3:6, 6:2, 6:2
Cibulkova (szlovák)-Kuznyecova (orosz, 12.) 6:3, 6:2
Petkovic (német, 13.) - Dominguez-Lino (spanyol) 6:3, 6:1
Pavljucsenkova (orosz)-Cseng (Zheng, kínai) 6:0, 6:1
Gajdosova (ausztrál)-Kirilenko (orosz) 7:5, 3:6, 7:6 (7-4)