Atlétika

Paula Radcliffe májusban tér vissza

A női maratonfutás világcsúcstartója, a brit Paula Radcliffe rajthoz áll a "BUPA London" elnevezésű versenyen, május 30-án. A 37 éves futónő már korábban bejelentette, hogy május 15-én a "Great Manchester Run" névre hallgató viadalon tér vissza második gyermeke születése után.

Paula Radcliffe

Radcliffe utoljára 2009-ben, a New York Marathonon állt rajthoz, és az előkelő 4. helyen végzett. 2010 szeptemberében megszületett második gyermeke, Raphael, és már ebben a hónapban visszatér a mezőnybe.

A sportoló a "BUPA London" elnevezésű versenyen a 10 km-es távon indul majd.

"Nem tudok tovább várni, rajthoz akarok állni Londonban. Ez a verseny különleges jelentőséggel bír számomra, és remek alkalom arra, hogy kipróbáljam magam éles helyzetben, és ismét versenyképessé tegyem magam rövidebb távon is" - nyilatkozta az élete ötödik olimpiájára készülő Radcliffe.

A viadal főszervezője, David Bedford örömének adott hangot: "Nagyon büszke vagyok, hogy Nagy-Britannia első számú női és férfi hosszátávfutója megtisztel minket jelenlétével.Örömmel fogjuk üdvözölni Paulát újra Londonban, és nagyon bízom benne, hogy ez az verseny lesz az első lépés az olimpiai siker felé vezető útján."

Radcliffe egyébként január közepe óta magaslati terepen, az új-mexikói Albuquerque-ben edz. Tervei szerint idén több maratoni versenyen is indul, hogy mielőbb megszerezze a kvótát a londoni olimpiára. Az atléta 2003 óta birtokolja a 10 km (30:21) és a maratoni futás (2:15:25) világcsúcsát, utóbbit éppen a brit fővárosban futotta meg. A London Marathont egyébként már háromszor (2002, 2003, 2005) nyerte meg, 2005-ben világbajnok volt Helsinkiben, de az ötkarikás játékokon még nem tudott dobogóra állni.