Rögbi

Bemutatták a világbajnokság hivatalos labdáját - videó

  • VNA
Címkék:

Pénteken Aucklandben hivatalosan is bemutatták az idei rögbi-világbajnokság új labdáját, amelyet ezúttal is a Gilbert cég készített el.

Aucklandben pénteken hivatalosan is bemutatták az idén szeptemberben Új-Zélandon sorra kerülő rugby világbajnokság új labdáját. A Virtuo névre hallgató játékszert a Gilbert nevű cég fejlesztette ki. „A Gilbert egy olyan márkanév, amely az utóbbi években összefonódott a rugby világbajnokságokkal. Ez a cég 1995 óta készíti el az aktuális világverseny labdáit” – mondta Bernard Lapasset a Nemzetközi Rugby Szövetség elnöke a hivatalos bemutatón.

Az első hírek pozitív visszajelzésekről szólnak, az éljátékosok ugyanis dicsérik az új fejlesztésű formát és bőrfelületet is. „A Virtuo a cégünk által valaha kifejlesztett legjobb labda lett.” – beszélt haza Richard Gray a gyártó cég marketing igazgatója. Az új labdát már tavaly november óta tesztelik a nemzetközi mezőnyben is, hiszen számos nemzetek közötti találkozót játszottak vele, a világbajnokságon részt vevő 20 ország közül pedig már 12 nemzeti csapat is kipróbálhatta.

Az új világbajnoki labda megőrizte az eddigi fehér-zöld-kék színösszeállítást, de emellett, speciális, Új-Zélandra jellemző mintázatot is kapott.  A házigazda Tiszta feketék (All Blacks) játékosa, Aaron Mauger is ott volt a bemutatón, aki természetesen elégedett volt az új fejlesztésekkel: „Az utóbbi tizenöt évben nem nagyon hallottunk panaszt a labdára és ez így van jól. Folyamatosak a fejlesztések és mindig egyre jobb és stabilabb labdákat kapunk. Ha a labda kiszámítható, akkor mi játékosok is jobban bízunk benne.”

A fejlesztő cég nem változtatta meg a labda varrását és formáját sem, ugyanakkor új belsővel látta el, amely még tovább tartja meg a belső nyomást. A hivatalos labdákat Angliában fújják fel, majd sorszámokkal ellátva szállítják a szeptember 9-én kezdődő világbajnokság helyszínére. A labda már az Interneten is megvásárolható, ára 63 font.