La Liga

Pintéréknek a Bernabéuban kell helytállniuk

Három El Clásico után, a negyedik előtti bajnoki fordulóban a Real Madrid otthonában fogadja a Pintér Ádámot foglalkoztató, 16. Real Zaragozát, a bajnokságban éllovas, és félig már a Bajnokok Ligája döntőjében lévő Barcelona a 12. Real Sociedadhoz utazik. Vadócz Krisztián csapatára, az Osasunára fontos erőpróba vár, az ismét kiesőhelyen álló pamplonaiak a bronzvárományos Valenciával mérkőznek hazai pályán.

Öt fordulóval a vége előtt nagy meglepetésre már nem számíthatunk a bajnokság végkimenetelét ileltően, tulajdonképpen az első négy hely már elkelt, az 5. és 6., Európa Ligát erő pozíciókért folyik még tényleges harc, az Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Sevilla, Espanyol négyesfogat között. Egyelőre előbbi kettőnek áll a zászló. "Izgalmat" még a kiesőjelölt csapatok küzdelmei jelenthetnek, ebben egy honfitársunk is érdekelt, Vadócz Krisztián klubja, az Osasuna zsinórban négy vereséget szenvedett el, és a 18. pozícióba esett. Biztonságban Pintér Ádám csapata, a veszélyes övezetet két hellyel megelőző Real Zaragoza sem érezheti magát, egy Real Madrid elleni - borítékolható - vereség átrajzolhatja a viszonyokat az alsóházban.

A királyiak várhatóan a múlt szombaton a Valencia ellen hat gólt termelő Kaká, Higuaín, Benzema csatártrióval lépnek pályára Pintérék ellen. José Mourinho csapatából Sami Khedira és Fernando Gago hiányzik sérülés miatt. Az ellenfélnél Nicolas Bertola játéka kérdéses a Bernabéuban, de Javier Aguirre vezetőedző elmondása szerint nem is kockáztatná játékát, inkább pihenteti a jövő heti, Osasuna elleni mérkőzére, ahol jóval több esélyük van a zaragozaiaknak a pontszerzésre. Decemberben 3-1-re nyertek a blancók a La Romaredában.

Karim Benzema (középen) a Zaragoza en is szaporíthatja góljai számát

Pep Guardiola Baszkföldre utazik, és a katalánok három pontja is valószínűsíthető a Sociedad ellen, még úgy is, hogy várhatóan kissé tartalékos összeállításban lép pályára a Barca, a sérülések (Adriano, Maxwell, Abidal, Bojan Krkic, Iniesta) és a keddi, Real Madrid elleni BL-visszavágó miatt. A fehér-kékek az elmúlt 10 fordulóból hétszer kikaptak, sok jóra a listavezetőtől sem számíthatnak. Decemberben 5-0-ra nyertek a katalánok a Camp Nouban a Sociedad ellen.

Primera División, 34. forduló:
Szombat:
Real Madrid-Real Zaragoza 18:00
Tv: Sport2
Real Sociedad-FC Barcelona 20:00 Tv: Sport2
Deportivo La Coruna-Atlético Madrid 22:00 Tv: Sport2
Vasárnap:
Almería-Sevilla 17:00
Levante-Sporting Gijón 17:00
Málaga-Hércules 17:00
Racing Santander-Real Mallorca 17:00
Villarreal-Getafe 19:00 Tv: Sport1
Osasuna-Valencia 21:00
Tv: Sport1
Hétfő:
Espanyol-Athletic Bilbao 21:00
Tv: Sport1

A Primera División állása