Premier League

Egy nem-góllal és egy lesgóllal nyert a Chelsea

A Chelsea 2-1-re legyőzte a Tottenhamet az angol élvonal 35. fordulójának szombati játéknapján, úgy, hogy Frank Lampard egyenlítő góljánál a labda nem haladt át teljes terjedelmében a gólvonalon, Salomon Kalou vezető és három pontot érő találatát pedig leshelyzet előzte meg a visszajátszás szerint. A sikerrel a Kékek három pontra zárkóztak a vasárnap játszó éllovas Manchester Unitedhez.

Frank Lampard ellövi a labdát, ami aztán milliméterrekkel, de nem haladt át a gólvonalon

Premier League, 35. forduló:
Chelsea-Tottenham 2-1 (1-1)
Gólszerző: Lampard (45.), Kalou (89.), illetve Sandro (19.)

Rendkívül izgalmas, pörgős játékot hozott az első félidő, elsősorban a Chelsea játékosai jeleskedtek helyzetek kidolgozásában, közülük is Torres és Drogba, utóbbi a 13. percben majd' szétlőtte a felső lécet távoli szabarúgásából. Hiába, mert gólt viszont a vendégek szereztek: a 19. percben Modric passzolt a tizenhatos előterében Sandróhoz, aki 23 méterről tüzelt a kapura, Cech repült, de nem tudott védeni (0-1).

A Kékek nagyon hajtottak az egyenlítő gólért, amit végül a lefújás előtt sikerült bepréselniük a kapuba, vitatható módon: a 45. percben Lampard 23 méterről elküldött lövésénél kiejtette a kezéből Gomes a labdát, ami a gólvonal felé gurult, Marriner bíró a partjelző döntése alapján megadta a találatot. A lassítás alapján úgy tűnt, nem jutott túl a játékszer teljes terjedelmében a gólvonalon (1-1).

A második játékrészben is a hazai csapat dominált, Drogba lövését az 53. percben fogta Gomes, kilenc perccel később szabadrúgásból sem tudta bevenni a kaput az elefántcsontparti. A 68. percben jogosnak tűnő tizenegyestől fosztotta meg a bíró a londoniakat: Maloudát akasztotta Kaboul. Az állandó Chelsea-nyomás azért csak meghozta eredményét, de a vezető gól sem szabályos körülmények között született: a 89. percben Drogba lerázta magáról védőjét, majd Kalounak passzolt, aki közelről a jobb alsóba gurított, csak épp lesről (2-1).

Változás már nem történt az eredményben, 1999 óta nem tud nyerni a Tottenham a Stamford Bridge-en, ezúttal 2-1-re múlták felül a Kékek a Spurst, két, erősen vitatható góllal. Frank Lampard góljánál talán az élet igazságot szolgáltatott, hiszen tavaly teljesen szabályos találattól fosztották meg hasonló szituációban a Németország elleni világbajnoki nyolcaddöntőben. Marriner játékvezető viszont ezt, és Kalou lesgólját is megadta, így Carlo Ancelotti csapata három pontra zárkózott fel a vasárnap pályára lépő Manchester Unitedhez.

A Premier League állása