NB I

Angyalföldi vereségével bukhatja a dobogót a ZTE

A Vasas 2-0-ra legyőzte Csank János csapatát, így két pontra megközelítette a zalaiakat a Monicomp Liga tabelláján.

A Vasas otthon tartotta a három pontot

A Zalaegerszeg a találkozó megkezdése előtt csak a hatodik helyen állt a tabellán, de egy győzelemmel a harmadik helyre is felugorhattak a vendégek. A Vasas gyakorlatilag elérte minimális célkitűzését, bent maradt az első osztályban, így nyugodtan léphetett pályára a Fáy utcában. Csank János nem számíthatott az eltiltott Bogunovicsra és Kocsárdira, valamint Pavicsevics és Vittman sérülés miatt nem lehetett a pályán. A Vasas ugyanabban az összeállításban állt fel, amelyben legyőzte hét közben a Szolnokot.

Az első tizenöt perc kiegyenlített játékot hozott, egyik csapatnak sem sikerült komolyabb helyzetet kidolgoznia. A ZTE főleg a bal oldalon próbált támadásokat vezetni, de Kulcsár Dávid kifejezetten jól állta ezeket a rohamokat.

Az első lehetőség a 26. percben adódott a vendégek előtt, Rajcomar passzolt Horváthhoz, aki kapura csavarta a labdát, de egy Vasas védő felszabadított a gólvonal közelében.
Fél óra elteltével egy szép hazai akciót láthatott a publikum, aminek a végén Rezes került helyzetbe a bal oldalon, de kapura lövés helyett a passzt választotta, rosszul.

A 33. percben megszerezték a vezetést a fölényben játszó hazaiak. Lázok jobb oldali beadását középre fejelte ki Varga, Lisztes pedig egy pattanás után 20 méterről a kapu bal oldalába lőtt. Nem volt védhetetlen lövés, de Vlaszák csak beleérni tudott (1-0).

Ezután kezdett felébredni a zalai együttes, Horváth András szöglete után Kovács Gergő csúsztatott, de Németh magabiztosan védett. Az első félidő utolsó percei egyértelmű ZTE-fölényt hoztak, de a hazaiak védelme jól állt a lábán. Így félidőben 1-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Csank János a második játékrészre cserélt, Ivan Delics helyett a támadó Simon Attila lépett pályára. A Vasas a fordulás utáni tíz percben eldönthette volna a találkozót. Kovács adta el a labdát a saját térfelén, amelyet Szilágyi és Ferenczi vezethetett a kapura, de utóbbi lábáról a kilépő Vlaszák lopta le a labdát. Ezekután Rezes lőtt balról, a zalai hálóőr csak másodszorra tudta megfogni a labdát. A Vasas is cserélt, a sántikáló Lázokot Ponczók váltotta.

Épp ő futott el a jobb oldalon, amikor a 16-os vonala előtt Varga buktatta, ám a játékvezető némi habozás után büntetőt ítélt. Ferenczi viszont pocsékul rúgta a tizenegyest, így Vlaszák védeni tudott. Nem sokáig tartott a zalaiak öröme, mert Ponczók tört be a 16-oson belülre balról, egy csellel leültette a pocsékul játszó Vargát, majd Vlaszák fölött a kapu közepébe emelt. Fantasztikus egyéni alakítás volt (2-0).

A bekapott gól után ismét magára talált a ZTE, de sok elképzelés ekkor sem volt a támadásaikban. A 77. percben Szalai életerős lövését védte Németh magabiztosan. A végeredmény már nem változott, így a zalaiak komoly lépéshátrányba kerültek a dobogóért folytatott harcban, míg a Vasas két pontra megközelítette Csank Jánosékat a tabellán.


NB I 26.forduló

Vasas-Híd-ZTE 2-0 (1-0)

Gólszerző: Lisztes (33.), Ponczók (64.)