Jégkorong-vb

A címvédő csehek Lettország ellen kezdenek

  • VNA

Szombaton a címvédő cseh válogatott is megkezdi szereplését a Szlovákiában zajló jégkorong világbajnokságon, Jagrék Lettország ellen kezdenek.

A Szlovákiában zajló jégkorong világbajnokság második napján is két-két találkozót rendeznek Pozsonyban illetőleg Kassán, hiszen ezúttal a „C” és a „D”-csoportban szereplő nyolc csapat is jégre lép. A szombati menü különlegessége, hogy két északi rangadót (finn-dán, norvég-svéd) is rendeznek, emellett pedig bemutatkozik a címvédő cseh válogatott is a tornán. A csehek erősebb kerettel érkeztek a tornára, mint amellyel egy évvel ezelőtt Németországban győztek, de a csapatnak most is tagja a 40. életévében járó Jaromir Jagr, akit ezúttal a 2010-es vb-n nem látott Patrik Elias, Martin Havlat és Milan Michalek alkotta hármas is segíthet a címvédésért indított harcban.

A vb első négy találkozóját összesen 27.000 néző tekintette meg a helyszínen, így a közönségsiker vélhetően ma sem maradhat el. A világbajnokság szombati napjáról a Sport1 ezúttal egyetlen mérkőzést sem közvetít.

A jégkorong világbajnokság szombati programja:
16.15 Pozsony: Finnország- Dánia
20.15 Pozsony: Csehország- Lettország
16.15 Kassa: Egyesült Államok - Ausztria
20.15 Kassa: Norvégia - Svédország

A jégkorong világbajnokság csoportbeosztása:
„A”-csoport - Pozsony: Oroszország, Szlovákia, Németország, Szlovénia
„B”-csoport - Kassa: Kanada, Svájc, Fehéroroszország, Franciaország
„C”-csoport - Kassa: Svédország, Egyesült Államok, Norvégia, Ausztria
„D”-csoport – Pozsony: Finnország, Csehország, Lettország, Dánia