Serie A előzetes

A Cesena avathatja bajnokká a Milant

Ha az Inter botlik, eldőlhet a bajnoki cím sorsa Olaszországban

A Serie A 35. fordulója kevés nagy rangadót tartogat a számunkra, viszont előfordulhat, hogy bajnokavatást láthatunk majd vasárnap. Ha ugyanis a Milan több pontot szerez a fordulóban, mint az Inter és legalább annyit, mint a Napoli, akkor már biztosan övé a bajnoki cím.

Cesena-Internazionale
szombat 18:00 (Digi Sport Plusz)
hatharom-tipp: 2
Az Inter számára nagyon fontos a forduló nyitómérkőzése, hiszen ha nem nyernek, már vasárnap bajnok lehet a Milan. A két milánói együttes között ugyanis nyolc pont van a tabellán, és ha ez legalább kilencre nő három fordulóval a bajnokság vége előtt, akkor hiába érhetik még utol a kék-feketék városi riválisukat pontszámban, az egymás elleni eredmények miatt (két Milan-győzelem) biztosan utóbbiaké lesz a Scudetto. Leonardo fiai annak ellenére is a Cesena elleni mérkőzés esélyeseinek számítanak, hogy nem voltak meggyőzőek az utóbbi idegenbeli mérkőzéseiken (két vereség, egy döntetlen az utolsó három alkalommal). A Tengeri Csikók ugyanis 1975 óta nem nyertek az Inter ellen bajnokit, ráadásul a milánói együttes az elmúlt hat mérkőzésen rendre legalább két gólt lőtt a Stadio Dino Manuzziban.

A Cesena játékosai ünnepelnek a csapat Serie A-s mérkőzésén

Napoli-Genoa
szombat 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
A Napolinak a győzelem is kevés lehet ahhoz, hogy esélye maradjon a bajnoki címre. A helyzetük hasonló az Interéhez, azzal a különbséggel, hogy az ő hátrányuk már a 35. forduló előtt is kilenc pont a Milan mögött. Ha ez a különbség megmarad, akkor biztosan a piros-feketék mögött végeznek, mivel ők is két vereséget szenvedtek ellenük. Ami a Genoa elleni meccsüket illeti, nem biztos, hogy egyszerű dolguk lesz, ugyanis hiába nyertek decemberben idegenben, előtte hatszor nem tudták legyőzni aktuális ellenfelüket. Ráadásul jó formában sincsenek, hiszen a Palermótól és az Udinesétől is kikaptak a két legutóbbi fordulóban. A genovaiak viszont mindkétszer nyertek, igaz, hazai pályán a kiesőjelölt Lecce és Brescia ellen. Különösen az utolsó negyedóra lehet érdekes a két csapat összecsapásán, hiszen a Napoli támadósora ebben az időszakban volt a legeredményesebb (20 gól), a vendégek védelme viszont az egész ligát tekintve a legjobban zárt az eddigi mérkőzések hajráiban (3 kapott gól).

Fiorentina-Udinese
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X
Az Udinese két hete meg tudta szakítani a nagy győzelmi sorozata utáni hullámvölgyét a Napoli ellen, a Parmától viszont hazai pályán kaptak ki Di Nataléék. Ettől függetlenül még mindig csak egy ponttal állnak a BL-selejtezős pozícióban lévő Lazio mögött, így van esélyük az indulásra a legnagyobb európa sorozatban. A Fiorentina ellen viszont nehéz lesz idegenben nyerni. A Violák a liga döntetlenkirályai (13), de hazai pályán még veszélyesebbek, mint összességében. Nehéz megmondani, hogy ki az esélyesebb, de bízunk egy látványos mérkőzésben.

Milan-Bologna
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1
A Milannál kényelmes helyzetbe kerülhetnek vasárnap délutánra, ugyanis tisztában lesznek az Inter és a Napoli eredményeivel. Ez biztosan meg is látszik majd valamennyire a teljesítményükön, már csak az a kérdés, hogy milyen irányba befolyásolja. Normális esetben a bajnoki cím közelsége feldobhatná őket, de el is kényelmesedhetnek tőle, miközben egy Inter-győzelem - és az ünneplés ezzel járó biztos elhalasztása - demoralizáló is lehet. Ami a statisztikákat illeti: a Milané a legjobb védelem és az egyik legjobb támadósor Olaszországban, miközben a Bologna 9-1-es negatív gólkülönbséggel zárta a legutóbbi négy fordulót. Papíron nem kérdés, ki az esélyes...

Sampdoria-Brescia
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1
A Samp gyenge tavaszi szereplése miatt ez a mérkőzés már kiesési rangadónak számít, amiből a genovaiak a múlt héten már nyertek egyet, ezzel bebiztosították a Bari kiesését. A remélhetőleg Vass Ádámmal felálló Brescia még biztosan nem esik ki vasárnap, de nagyon közel kerülhet hozzá, miközben esetleges győzelmével Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapatát az eddiginél is nagyobb bajba sodorhatja.

Bari-Roma
vasárnap 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A Kakasok tehát a Sampdoria elleni vereségüknek köszönhetően már biztosan kiestek, és ezután meglepő lenne, ha nagyon odatennék magukat az Európa Ligáért küzdő Roma ellen. Nem mintha egyébként sok esélyük lenne, hiszen az elmúlt másfél évtizedben nem tudták legyőzni a Farkasokat, csak néhány döntetlenre futotta tőlük.

Lazio-Juventus
hétfő 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
Már két éve, hogy a Lazio utoljára le tudta győzni a Juventust, most azonban nagy szükségük van a győzelemre, ha a Bajnokok Ligájában szeretnének indulni, hiszen az Udinese mindössze egy ponttal áll mögöttük. Ugyanakkor a Juve is a nemzetközi porondon szeretne szerepelni jövőre, de nekik nehezebb a dolguk, hiszen hárompontos hátrányban vannak a Roma mögött, amely papíron könnyedén kellene, hogy legyőzze a Barit. Ráadásul a Lazio otthon nagyon magabiztos, tizenhét meccséből tizenkettőt megnyert.

További mérkőzések:

Catania-Cagliari vasárnap 15:00
Chievo-Lecce vasárnap 15:00
Parma-Palermo
vasárnap 15:00

La Liga tabella