NB I előzetes

Mezeyt nem érdeklik a paksi tapasztalatok, Szivics titkolózik

A Videoton megteheti az utolsó lépést péntek este a bajnoki cím felé, mesterük szerint a legfontosabbak a mentális tényezők lesznek.

Mezey György közel a bajnoki címhez - Fotó: vidi.hu

Az éllovas Videotonhoz látogat a KTE-Ereco együttese pénteken este a Monicomp Ligában.
Tomiszlav Szivics, a vendégek mestere előre borítékolta, nem mutatják meg minden fegyverüket, tartalékolnak a Magyar Kupa döntőjére, ahol várhatóan ugyanez a két együttes csap össze.

“Végre egy jó pályán játszunk majd, de ha ez nem lenne elég, akkor az is nagy motivációt jelent, hogy a listavezető otthonába látogatunk. Biztos vagyok abban, hogy ez pozitívan hat majd a játékosaimra. Sokfajta taktika létezik, amellyel eredményesek lehetünk a Videoton otthonában, de holnap csak egyet veszünk elő. Nem szabad mindent megmutatni, a kupadöntőre is kell tartogatni valamit” – nyilatkozta az nb1.hu-nak a lila-fehérek trénere.

A fehérváriak gyakorlatilag már bajnoknak tekinthetők, bár hét közben vereséget szenvedtek a Pakstól.

Lehet, hogy eldől a kérdés, de abszolút nem érdekel a riválisok eredménye, csak az, hogy a saját csapatom rendben legyen. Ha így történik, akkor elég lesz, elég kell, hogy legyen az előnyünk, s bajnokok leszünk. Persze, azt azért nem tagadom, hogy a híreket meghallgatom. A paksi mérkőzés tanulságai, azok alkalmazása a Kecskemét elleni találkozón? Abszolút másodlagosnak tartom az elemzések tapasztalatát, azt, hogy ki, mikor és merre rúgta a labdát, mit csinált jól vagy rosszul. Nem a szögletrúgás, hanem az a kulcskérdés, hogy mentálisan jó állapotban legyenek a játékosok, kellő fegyelemmel, belső motivációval, tudatossággal és meg nem alkuvással futballozzanak a pályán. Ha ezek az alapvető dolgok nincsenek meg, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálok a szögletekkel” – mondta dr. Mezey György az fmh.hu-nak.

NB I 26. forduló

Videoton-KTE-Ereco 19.00 (Duna TV)

 

Fotó: vidi.hu