Vasas

Komjáti már elfelejtette a ZTE elleni zakót

A remekül szereplő Vasas vezetőedzője már nem szeretne emlékezni arra, hogy leendő ellenfelük a Magyar Kupában kiütéses vereséget mért rájuk.

vasasA Vasas idegenben is nyerni tudott a Szolnok otthonában, ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy az angyalföli együttesnek nem lesznek kiesési gondjai. Komjáti András a találkozót követően a vasassc.hu-nak értékelt.

- Azt gondolom megérdemeltük a győzelmet. Az első félidőben teljes mértékben kézben tartottuk a mérkőzést, aránylag szép támadásokat vezettünk, hátul pedig nem volt vészhelyzet egyszer sem. A folytatásban várható volt, hogy a hazaiak kockáztatni fognak és ez így is történt. Elsősorban  magas embereiket próbálták pontrúgások révén megjátszani, és ki is alakítottak két-három veszélyes szituációt, de ezeket önfeláldozó védekezéssel átvészeltük. Sőt, ha Ferenczi Pista helyzetére gondolok, akkor azt mondhatom, hogy már a játékrész közepén eldönthettük volna végleg a három pont sorsát.

Azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy nem lesznek kiesési gondjai a Vasasnak, de van-e feljebb?

- Ezt most már valóban kimondhatjuk, de mindenképpen hozzátenném, hogy én az elmúlt hetekben sem éreztem illetve gondoltam arra, hogy ilyen problémáink lehetnének. Újra elmondom, hogy mindenki megjegyezze: ez a Vasas már régen nem az őszi Vasas, a játékosok képesek egymásért is küzdeni, ez pedig többre predesztinálja annál ezt a csapatot, semmint hogy a túlélésért küzdjön.

Sűrű a program, így nem sok ideje lesz a társaságnak a pihenőre, hétvégén a Zalagerszeg ellen lépnek pályára, akitől a Magyar Kupában csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán. Igaz a vezetőedző már a 6-0-s mérkőzés eredményére sem emlékszik pontosan.

- Holnap délelőtt egy könnyű átmozgató edzés következik, majd pénteken délután fogunk gyakorolni. A rákövetkező napon pedig már jön a ZTE, amely mondanom sem kell nagyon jóképességű együttes. Ősszel szerencsétlen körülmények között, a mérkőzés legvégén szenvedtünk tőlük vereséget, pedig azon a találkozón kifejezetten jól játszottunk. Tudom emlegetnek egy másik meccset is az emberek, a Fáy utcában valami 1:6-ot, de én erre már nem emlékszem, nem is tudom, hogy volt-e egyáltalán....