Kajak-kenu vb

Fanny Fischer sem jön Szegedre

  • VNA

Újabb német kajakos lépett vissza az idei kajak-kenu világbajnokságtól, a háromszoros világbajnok Fanny Fischer sem jön Szegedre.

Fanny Fischer és Nicole Reinhardt a Pekingi Olimpián a kajak kettes 500 méteres versenyén.
Az egyaránt szülés előtt álló Janics Natasa és Katrin Wagner-Augustin után egy újabb nagy név hiányzik majd a szegedi kajak-kenu világbajnokság mezőnyéből. A németek olimpiai és háromszoros világbajnoka, Fanny Fischer ugyanis szerdai bejelentése értelmében időlegesen felhagy a versenyzéssel. A KC Potsdam színiben versenyző, 24 esztendős kajakos már a hétvégi duisburgi vb-kvalifikációs versenyen sem indul el. „Az utóbbi évek sok erőt kivettek belőlem. Szükségem van egy kis pihenőre ahhoz, hogy megfelelően regenerálódjak” - mondta Fischer a hirtelen döntés kapcsán.

„További értesítésig Fanny nem indul egyetlen versenyen sem. A három héttel ezelőtti első hazai válogató előtt egészségügyi gondjai is voltak" - mondta el Jochen Zühlke a potsdami olimpiai edzőközpont és egyben Fischer trénere. Az egyik legjobb német kajakos hölgynek tartott Fischer (nem mellesleg a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer unokahúga) így ebben a szezonban sem az Európa-bajnokságon, sem pedig az augusztusban Szegeden sorra kerülő világbajnokságon nem indul el. „Nem állok le az edzésekkel, hiszen továbbra is formában akarok maradni” - reagált az esetleges végleges búcsúról szóló újságírói kérdésekre Fischer, akinek edzője azt is elmondta, hogy az edzések a jövőben nem kajak specifikus gyakorlatokból állnak majd, sokkal inkább a kondíció általános megőrzését szolgálják.

Ami Fischer jövőbeni terveit illeti, a londoni olimpián mindenképpen szeretne részt venni, de ő és edzője is tudja, ehhez a mostaninál jobb formában kell lennie és a motiváció egy magasabb szintjét vissza kell nyernie.