NB I

Csertői szerint se csapategység, se kondíció nincs Győrben

Kiborult a Győri ETO vezetőedzője a Lombard Pápa elleni vereség után, Csertői szerint egyeseknek semmi keresnivalójuk nincs a keretben.

GyőrA Lombard Pápa a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzte le a Győrt az NB I hétközi fordulójában, ezzel Csertői Aurél elvesztette a veretlenségét a kisalföldiek kispadján. A korábban a Haladásnál is dolgozó tréner kifakadt a sajtó képviselői előtt a vereség után.

„Rengeteg a sérült, a Haladás ellen ráadásul három kulcsember lekéredzkedett kisebb-nagyobb sérülésekre hivatkozva. Én azt mondom, ha csapatember vagyok, akkor fogcsikorgatva küzdök, és nem hiszem el, hogy már megvan a mérkőzés. Ez jelezne csapategységet. Ami az öltözőben és a pályán mutatkozik, még nem igazi csapategység. A vezéregyéniségeknek sokkal nagyobb felelősséget kellene vállalniuk egy ilyen találkozón” – jelentette ki a szakember.

A tréner úgy véli, egyesek nem ütik meg a Győri ETO színvonalát, nem is érti, hogy lehetnek a keretben.

„Komoly mentális problémákat látok a csapatnál. Az én időmben a cserejátékosoknak háromszor annyit kellett edzeniük és bizonyítaniuk, hogy igenis be akarnak kerülni. Lehet, hogy én rosszul cseréltem a hétvégén, de a háromból ketten nem akarták megnyerni a mérkőzést, nem tettek hozzá a játékhoz semmit. De legalább megtudtam, hogy mire képesek. Sajnos Győrben vannak olyan futballisták, akik nem is tudom, milyen oknál fogva lehetnek itt az ETO keretében. Remélem, lesz rá lehetőségünk, hogy ők a későbbiekben ne legyenek nálunk. A hétvégén sérülések és eltiltások miatt megint egy másik kerettel kell nekivágnunk a mérkőzésnek. Kicsit kaotikus állapotokat vélek felfedezni a csapatban, illetve a játékosok fejében. Nyilván az edző dolga ilyenkor rendet rakni, de hozzáteszem, az itt lévők közül egy játékost sem én kértem, hogy igazolják ide.”

Csertői szerint a játékosok kondíciójával is komoly gondok vannak.

„Remélem, a későbbiekben olyan játékosokat sikerül igazolni, akik mindent megtesznek a siker érdekében. Még talán a saját testi épségüket is veszélyeztetik néha-néha. De még nem tartunk itt. Sűrű a program, a csapatnak alap kondicionális problémái vannak, a speciális állóképessége nem megfelelő. A bajnoki szezonban ezt nagyon nehéz megszerezni. Nem akarok nagyon belemenni, de a sok sérülés, a fáradás jellemezte a csapatunkat. Az, hogy ki játszik, teljesen mindegy, nehéz úgy összerakni egy csapatot, ha egy Ji-Paraná játszik kétszer hatvan percet, majd utána három hétig nem edz. Ha egy Ceolin, amikor ha éppen játszania kellene, akkor sérült, amikor pedig beáll, nem tudja megmutatni, milyen futballista. Vagy becsapják az edzőt, vagy csak ennyit tudnak. Az kevés, ha valaki csak minden ötödik meccsén játszik jól. Igen, előfordul olyan is, hogy a saját nevelésű fiatal játékosunk rosszul teljesít, de az elfogadhatatlan, hogy a sztárjátékosunk az utóbbi két mérkőzésen nem tudta levenni a labdát. Mindezektől függetlenül mi mindig meg akarjuk nyerni a következő találkozónkat. A pénteki Paks ellenit is, csak nem biztos, hogy a képességünk elegendő lesz hozzá” – tette hozzá Csertői.