Bajnokok Ligája

A frusztrált madridi játékosok szerint jogtalan volt Pepe kiállítása

A Real Madrid-Barcelona (0-2) Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonása után a hazai játékosok egytől egyig Pepe jogtalan kiállítását emelik ki, mint a találkozót eldöntő momentumot. Wolfgang Stark játékvezető a Real Madrid portugál védőjét a Dani Alves ellen elkövetett szabálytalanság miatt állította ki.

Sergio Ramos"Felháborodtunk a kiállításon, amely a mérkőzést erőteljesen befolyásolta. Egyszerűen nem tudtuk elhinni. Reálisan gondolkozunk és tudjuk, hogy a dolgok komplikáltak, de a Real Madridnál mindig így megy ez."

"Ennek egyszer, s mindenkorra véget kell vetni. Remélem egyesek megteszik a megfelelő lépéseket, mert az ilyen dolgok elhomályosítják a futball lényegét. A csapatnak és a szurkolóinknak is fájt, amit a pályán láthattunk."

Raul Albiol"Pepe kiállítása igazságtalan volt, azonban tovább kellett lépnünk. Voltak helyzeteink, mikor 1-0-ás vesztésre álltunk, de a mérkőzést egy emberrel kevesebben fejeztük be, amely mélyen érintett minket."

Casillas"A piros lap meghatározta a játék kimenetelét. Pepe jó munkát végzett, és egyik pillanatról a másikra minden szétesett. Nem normális állapot, hogy minden mérkőzést tíz emberrel fejezünk be. Meglátjuk, mi történik majd a visszavágón, mindenképp bonyolult mérkőzésre számítok. Kiderül, vajon szerencsénk lesz-e Barcelonában, és az egyik játékosukat kiállítják-e."

Xabi Alonso "Pepe piros lapja volt a döntő pont. A mérkőzés kezdetben úgy alakult, ahogyan azt terveztük, azaz vártunk a lehetőségeinkre. A kiállítás azonban megváltoztatta a játék képét. Frusztráltak voltunk az igazságtalan piros lap miatt, hiszen nyilvánvaló volt a pályán, hogy Pepe szabálytalanságáért nem érdemelt ilyen büntetést."

"Nem szenvedtünk a kiállításig, de minden megváltozott a piros lapot követően. Ez egy kemény csapás volt mindannyiunk számára. Úgy vélem, egy ilyen döntéshozatal a Bajnokok Ligája elődöntőjében több gondolkodást igényel. Szörnyen érzem magam, jelenleg csak a kiállításról tudok beszélni."

"A csapat csalódott, ám el kell kezdenünk felkészülni a visszavágóra. Nagyon meglepő dolgok történnek néha a futballban, és még hátra van egy mérkőzés. Tudjuk, hogy nagyon nehéz ilyen állásból a továbbjutás, mi azonban megpróbáljuk az összesítést megfordítani."

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa hagyja el a pályát a Barcelona ellen 2-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-elődöntőt követően.
Cristiano Ronaldo"Egyszerűen nem értem. Nagyon nehéz volt ilyen körülmények között játszanunk. Volt egy tervünk. Kaká melegített, így az utolsó 20 percben szerettünk volna többet támadni. Nem fociztunk jól, azonban a 0-0-ért játszottunk. A Barcelonának rettenetesen sok energiája van. Ugyanez történik velük minden évben, gondoljunk csak a Chelsea-re, az Interre és most a Real Madridra."

"Hivatásos labdarúgó vagyok, és szeretem jól érezni magam a pályán, mikor játszom. Ezek a szituációk azonban minden örömöt elveszenek tőlem. Szomorúak vagyunk, ugyanis minden évben ez történik. Mourinhónak igaza van. Kívánom, hogy lehetőségem legyen szembenézni egy csapattal, amely 10 fővel játszik. Nagyon sok különbség van aközött, hogy 11 vagy 10 ember ellen futballozol, különösen a Barcelona ellen."

"Nagyon nehéz lesz idegenben megfordítani a 2-0-ás állást, azonban a labdarúgásban bármi megtörténhet. Küzdeni fogunk Barcelonában."