Manchester United

Messi fantasztikus, de Ronaldo a legjobb - Ferguson

Sir Alex Ferguson kijelentette, hogy Lionel Messi megszerzésénél is jobban szeretné, ha Cristiano Ronaldo visszatérne az Old Traffordra. Az aranylabdás portugál csillag 2003 és 2009 között erősítette a Vörös Ördögöket, rekordot jelentő 94 millió euróért igazolt Manchesterből a Real Madridba.

Sir Alex Ferguson (balra) és Cristiano Ronaldo

A kedd esti, Schalke 04 ellen 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-elődöntő után a Manchester United menedzsere a mérkőzés értékelésén kívül Ronaldóról is szót ejtett. Mivel a gyárvárosiak fél lábbal már a döntőben vannak, Ferguson szembekerülhet a Wembleyben egykori játékosával, amennyiben a Real Madrid is túljut a Barcelonán. A skót szakember szerdán este személyesen tekinti meg a Real-Barca elődöntőt a Bernabéuban.

"Tökéletesen tisztában vagyok Ronaldo képességeivel. Számomra ő a legjobb játékos a világon - dicsérte a 26 éves támadót Ferguson. - Mindkét lábát egyformán képes használni, fantasztikusan cselez, erős és bátor."

"Messi csodálatos futballista, nehéz választani kettejük között. De tény, hogy Cristiano sokáig játszott nálunk, nagyon jól ismerem őt. Láttam, hogyan edzett nap mint nap azért, hogy ő legyen a legjobb, mint játékosról és emberről, csak a legjobbakat mondhatom róla."

"Messinek minden mozdulatából süt, hogy imád futballozni. Olyan bátor, mint az oroszlán, nem ismer vert helyzetet. Ők ketten különböző típusú játékosok, de a végeredmény mindkét esetben fantasztikus."

Ronaldo egyébként maga is többször elmondta már, hogy szinte apjaként tekintett manchesteri évei alatt Fergusonra. A portugál 2008-ban elnyerte a France Football Aranylabdáját, és ebben Fergie-t is elismerés illeti, aki a világ egyik legjobb játékosát faragta a Sportingban feltűnt tehetségből. A Manchester United futballistájaként háromszor Premier League-et, kétszer Ligakupát, egyszer FA-kupát, és egyszer-egyszer (2008-ban) Bajnokok Ligáját illetve klubvilágbajnokságot nyert a Real Madrid sztárja.