Vitorlázás

A tengeren pihen a jégkorong-válogatottól visszavonuló Palkovics

  • MTI

A budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokság után a válogatottságtól visszavonuló Palkovics Krisztián indul az Adriatic Race elnevezésű vitorlásversenyen.

A Sapa Fehérvár AV19 játékosa a világ egyik leggyorsabb 60 lábas vitorlásával, a Wild Joe-val áll rajthoz a horvátországi Visben sorra kerülő versenyen. A hajón 16 fős magyar legénység szolgál majd - tájékoztatta közleményében a csapat az MTI-t.

"Körülbelül 10 éve vitorlázom, a Balatonon nőttem fel, ezért a tó eddig is a szerelem volt, de amikor egyszer elvittek vitorlázni, beleszerettem ebbe a sportba. A Wild Joe fedélzetén grind, pit poszton leszek, tehát a vitorlahúzás és a kötélkezelés a feladatom. Ez az első igazi versenyem és biztos vagyok benne, hogy hatalmas élmény lesz"- nyilatkozta a 36 éves sportoló.

A magyar csapat az Adriatic Race 240 mérföldes távját nyílt vízen teszi meg, ami kedvező széljárással 24 óra alatt teljesíthető. A rajthoz álló hajók a méretük alapján besorolt kategóriában indulnak.

"A Wild Joe a legnagyobb vitorlások között versenyez, ahol alig akad kihívója. Nagyon jó esélyekkel indulunk, legalább dobogós helyre számítunk" - mondta Józsa Márton, a Wild Joe csapatvezető kormányosa. A hajó tavaly magyar csapattal ötödik helyen végzett a Rolex Middle Sea Race-n, a Földközi-tenger egyik legnagyobb vitorlásversenyén.

A verseny vasárnapig tart.