NHL

Továbbment a San Jose, szaporodnak a hétmeccsesek

Másodszor is hosszabbításban nyert idegenben a Sharks

A hatodik mérkőzésen eldőlt a San Jose-Los Angeles párharc az NHL rájátszásában, miután a Sharks megszerezte második hosszabbításos idegenbeli győzelmét, ezzel pedig 4-2-re alakította a sorozat végeredményét. A Pittsburgh viszont nem tudott idegenben nyerni a Tampa Bay ellen, ezzel eldőlt, hogy legalább három párosításban szükség lesz a hetedik mérkőzésre.

A San Jose a második hazai mérkőzését simán elveszítette a Los Angeles ellen, így a Cápák április 19-én aratott első idegenbeli diadala csak a pályaelőny visszaszerzésére volt elég. Hétfőn este azonban másodszor is nyerni tudtak az Angyalok városában, és ezzel bebiztosították a továbbjutásukat. Egészen pontosan Joe Thornton, aki csapatkapitányhoz méltón szerezte meg a hosszabbításban a találkozót eldöntő gólt. Pedig háromszor is vezetés tudtak szerezni, de a Kings mindháromszor egyenlített. Sőt, a hazaiak az utolsó percben a győzelemhez is közel álltak, de Niemi és az előtte álló védők meg tudták akadályozni a gólszerzést. A ráadásban pedig ismét a vendégek szerezték meg a vezetést, amire már nem lehetett válasza a Los Angelesnek. Ezzel a Sharks összességében harmadszor nyert hosszabbítás után a párharc hat mérkőzésén, és ez elég volt a továbbjutáshoz.

A San Jose Sharks játékosai örülnek a továbbjutásnak a Los Angeles Kings ellen az NHL rájátszásában 2011 áprilisában

A Pittsburgh és a Tampa Bay sorozata is véget érhetett volna, de a Penguins nem tudta idegenben eldönteni a párharcot. Ahogy említettük már korábbi mérkőzéseik kapcsán, a legnagyobb sztárjaik hiányoznak, de ezúttal a Tampánál sem az első sor legjobbjai villogtak. Steve Downie például egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez, pedig az alapszakaszban csak a csapata hetedik legjobb csatárának számított. Guy Boucher vezetőedző szerint azonban ez jellemző az együttesre.

"Aki figyelemmel követte a szezonunkat, láthatta, hogy ez volt a csapat egyik fő ismérve. A harmadik és a negyedik sorok, a védők ugyanúgy hősökké váltak egy-egy mérkőzésen, mint a legjobbjaink. Ezek a srácok, akiket névteleneknek is tekinthetnénk igenis nagyon fontosak számunkra. Az egész éves munkájuk most fizetődik ki" - mondta a mester.

A Tampa Bay tehát egyenlített a párharcban, 3-3 az összesített állás, és a hetedik mérkőzésen, Pittsburghben dől el a továbbjutás. Ezzel ez már a harmadik ilyen párosítás az idei rájátszásban a Vancouver-Chicago és a Philadelphia-Buffalo összecsapások mellett.

NHL Keleti Főcsoport rájátszás

NHL Nyugati Főcsoport rájátszás